Martina Krasňanská

 

O Vás

Ahoj, volám sa Martina a som vinárova žena, mama dvoch synov (2 roky a 1 týždeň), kreatívna duša, ktorá keď sa pre niečo nadchne, tak nemôže spať, občas tvrdohlavá, milujúca prírodu, pletené ponožky od svojej babky, čaj s medom a teplo u pece. Domček, pár riadkov vinohradov, sliepky a psa máme v krásnych Malých Karpatoch.

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík sa volá „Zo Svetnice“, práve preto, lebo „svetnica“ je pre mňa pojem z detstva a vystihuje všetko to bezpečné, upokojujúce, skutočné a krásne. Pod „svetnicou“ si predstavujem teplú izbičku, rodinu a lásku. A taký pocit by mali vyvolávať aj mnou šité páperové zavinovačky plnené husacím perím, ktoré vo svojej dielničke vyrábam. Perinky sú vytvorené špeciálne pre bábätka tak, aby sa i tu na svete cítili stále príjemne ako u maminky v brušku. Povlak periniek je zo 100% bavlny a výplň z husacieho peria, ktoré bábätkám poskytuje úžasné pohodlie.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Stále niečo tvorím. Je to pre mňa neskutočný relax spojený s radosťou nad podareným výsledkom. Už som vyrábala šperky, maľovala detské hračky, motala svadobne čelenky, náramky, šila hračky... Momentálne sú pre mňa najväčšou inšpiráciou moje deti. Pre ne sa snažím vyrobiť čo sa len dá, od šitých hračiek, batôžku až po oblečenie. Keď sa mi mal narodiť môj druhý syn, chcela som mu prichystať niečo výnimočné. Niečo, čo mu hneď od začiatku uľahčí prechod z „vyhriatej izbičky“ u maminky do studeného sveta. A tak som sa dostala k páperovým zavinovačkám. Tiež je pravda, že keď som zháňala vhodnú zavinovačku, tak som našla len samé také, ktoré nespĺňali často bezpečnosť bábätka a i zvolený materiál bol veľmi ďaleko od prírodného, teda citlivého k detskej pokožke.

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Som hrdá na každý svoj výrobok, ktorý sa mi podarí a najmä teraz popri detičkách, kedy si na každý výrobok musím vyhradiť špeciálny čas. Najväčšia odmena je pre mňa pochvala od staršieho syna, ktorý všetky moje výrobky zatiaľ našťastie bez pripomienok nosí :))). Najvýznamnejším zákazníkom je pre mňa môj druhorodený syn, ktorý mi dokazuje svojím spánkom a úsmevom ako dobre mu v perinke je. Inak je pre mňa výnimočné každé jedno spokojné bábätko.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Chcem tvoriť. A pokiaľ na konci mojej tvorby, ktorá ma naplňuje, stojí ešte spokojný zákazník... potom je to čerešnička na torte! Takže toto je, myslím, môj cieľ. Neviem si predstaviť tvorenie bez vášne :). Moje tvorenie plynie z vášne a nejaký malinký motorček ma stále poháňa ďalej a nenecháva spať :). Mojím cieľom sú spokojní zákazníci, malý úsmev na líci bábätiek :).

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

No toto je zaujímavá otázka pre mamu :). Tým, že cez deň nie je na tvorbu čas, neostáva, než sa jej venovať po večeroch a nociach. Keby tvorba nebola mojou vášňou, ťažko by som sa donútila v noci sadnúť za šijací stroj. Ale takto sa do všetkého ponorím a strihám, šijem, ... a zrazu sú dve hodiny ráno a ja stále plna síl. No ráno už je to potom horšie. S úsporou času musí pracovať každý sám, určite sú činnosti, ktoré robíme počas dňa zbytočne. Vo väčšine prípadov by to asi bol čas strávený na internete. Toho času sa tam dá stráviť naozaj veľa. Namiesto toho sa dá vytvoriť veľa krásnych zmysluplných vecí.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Žiadne nemám. Avšak, keď mám pocit, že som unavená a mám potrebu sa niekde posťažovať, tak si predstavím ako veľmi tvrdo pracovali naše babky... potom si poviem, máme sa skvele a netreba nad tým toľko rozmýšľať.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Že s nadšením a láskou sa rodia tie najlepšie veci. Keď vás niečo veľmi baví, choďte do toho, nemôžete urobiť chybu! Jedine takú, že to neskúsite :).

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)