Maťka: Výroba bábik mi prináša potešenie

"Milujem kreatívne tvorenie, venuje sa mu aj moja dcérka, ktorá tiež rada niečo vyrába a takto vieme tráviť spolu krásne chvíle," opisuje na úvod Maťka Greizingerová. 

Ku kreatívnej tvorbe som bola vedená od malička, vždy ma bavilo kresliť, vymýšľať, tvoriť. Mnohé krásne veci, ktoré som si nemohla dovoliť kúpiť, som sa snažila vyrobiť si sama. Počas materskej dovolenky som objavila soutache techniku výrobu náušnic, rôzne makrame výrobky do domácnosti, a hneď som to chcela vyskúšať. Neskôr pri surfovaní po internete, čo by sa dalo ešte vyrobiť, som objavila precíznu ručnú výrobu bábik od ruských autoriek. Znelo to ako skvela výzva, tak som sa nechala inšpirovať a vymyslela som vlastnú podobu ručne šitých bábik. Výroba bábik a ich pestrej garderóby ma nesmierne napĺňa.

Ako vzníká bábika

Bábiky s dušou

Mnohí ľudia v mojom okolí reagovali na moje prvé bábiky s nadšením a radili mi začať s predajom, tak som to skúsila. Je to precízna ručná práca, ktorá zaberie hodiny, a podľa toho je nastavená aj cena. Vo veľkopredajných sieťach určite nájdete bábiky za nižšie ceny, tie moje však majú dušu. Každá je iná, každá má svoj vlastný neopakovateľný štýl obliekania a robím dokonca bábiky na objednávku tak, aby mali podobu svojej malej majiteľky. Momentálna siutácia zasiahla aj Martinkin obchodík. Mnoho ľudí prišlo o prácu alebo stabilný príjem a asi úspornejšie nakladajú s peniazmi.

Relax v prírode

Voľné chvíľe si s rodinou užíva najmä von. Často chodím s dcérkou na dlhé prechádzky a do prírody, a aj varím zdravo. To hlavne kvôli mužovi, ktorý je zo zdravotných dôvodov na diéte.

Martinka

VIAC O MAŤKE:

Volám sa Martina Greizingerova a mám doma čerstvú školáčku, 6 ročnú dcéru Miu. Nápad vyrobiť bábiku som dostala pri prehliadaní Instagramu, kde som narazila na krásne ručne vyrábané bábiky. Povedala som si, že skúsim urobiť aj ja pre dcérku. Až neskôr som zistila že Miu bábiky vôbec nezaujímajú, že má radšej plyšákov, ale mňa už stihla táto práca pohltiť ;-) Maťkin obchodík na www.codokazemama.sk nájdete TU. V obchodíku práve ponúka Vianočnú akciu, kde je poštovné zadarmo a náhradné oblečenie pre bábiku na prezlečenie v cene.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)