Mgr. et Mgr. Simona Horváthová

Predstavíte sa nám?

Som Mgr. et Mgr. Simona Horváthová, som z Krompách, mám dve deti, dvanásťročnú dcéru Violette a trojročného nezbedníka Ľudka.

Mamička týždňa Simona Horváthová
Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku
ponúkate?

Názov môjho obchodíka na www.codokazemama.sk je handmade.simonahorvathova. Obsah môjho obchodíka tvoria rôzne učebné materiály, didaktické pomôcky, plagáty, komunikačné karty, učebné materiály na rozvoj motoriky, kalendáre, ručne maľované košieľky na krst, ručne zdobené sviečky na krst aj na prvé sväté prijímanie.

Mamička týždňa Simona Horváthová
Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Prakticky už od malička som veľmi inklinovala k výtvarníctvu. Veľmi ma bavilo kreslenie, maľovanie a vždy som sa snažila, aby moje výtvory sa niečím odlišovali od ostatných. Preto som sa po základnej škole rozhodla ďalej pokračovať na strednej škole, kde sa kládol dôraz na kreativitu a originalitu. Po štyroch rokoch štúdia som si zo strednej školy odniesla maturitné vysvedčenie z odboru technológia odevov. Po strednej škole som pokračovala v štúdiu na vysokej škole, kde som sa výtvarníctvu síce nevenovala, avšak v tomto období som nastúpila do môjho prvého zamestnania, kde som zastávala pozíciu pedagogického zamestnanca a tu som sa mohlo naplno realizovaťJ. Mala som na starosti prevažne žiačikov z prvého stupňa a práve týmto žiakom vďačím za svoje prvé skúsenosti v oblasti výchovnovzdelávacieho procesu. Po ukončení vysokej školy som sa rozhodla, že chcem pracovať s deťmi a tak som prostredníctvom doplňujúceho pedagogického štúdia získala pedagogickú spôsobilosť. Po krátkom čase som však zistila, že by som sa rada venovala žiakom so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami a preto som nastúpila na ďalšie, šesťročné štúdium špeciálnej pedagogiky, kde pedagóg v rámci edukácie musí byť v tomto odbore veľmi kreatívny, čo mňa veľmi napĺňa a dnes už môžem povedať, že kreativita v spojení s výtvarníctvom sa stala v posledných rokoch mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Mamička týždňa Simona Horváthová
Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Za môj úspech v oblasti tvorby považujem samotný záujem ľudí o moju tvorbu, zároveň je to mojou výhrou. Významným zákazníkom je pre mňa každý zákazník, ktorý ma osloví so záujmom o moju tvorbu. Som hrdá na každý svoj výrobok, no asi najviac na ručne maľované košieľky na krst, keďže každá z nich je originál. Zároveň sa však snažím do mojej tvorby istým spôsobom zakomponovať jednu, pre mňa veľmi dôležitú esenciu a to pokoru.

Mamička týždňa Simona Horváthová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

V budúcnosti by som chcela vydať vlastný súbor učebných materiálov a didaktický pomôcok.

Mamička týždňa Simona Horváthová
Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti,
aby ste mali čas tvoriť?

Každá moja tvorba vzniká vo večerných hodinách, kedy môj malý syn už spinká a ja sa môžem naplno venovať môjmu najväčšiemu koníčku. Nemám žiadny typ na úsporu času pri deťoch, pretože každé dieťa je vyvíjajúca sa osobnosť, každé dieťa je iné. Podľa mňa je to skôr o prispôsobovaniu sa dieťaťu. Osobne by som asi nedokázala dať svoje záujmy pred záujmy a potreby či už môjho malého syna, alebo mojej dcéry a myslím si, že by tak nedokázala urobiť žiadna z nás.

Mamička týždňa Simona Horváthová
Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Evanjelium podľa Matúša

— lebo akým súdom súdite, takým budete súdení; a akou mierou meriate, takou vám bude tiež odmerané. (Matúš 7:2)

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Skúsme do našich tvorieb vložiť kúsok z nás ♥.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)