Michaela Gondová

O Vás.

Ahoj, volám sa Michaela Gondová, síce žijem v Bratislave, no pochádzam z Levíc a som maminka úžasného chlapčeka, ktorý práve dnes oslavuje tri roky. Kým som sa stala maminkou na plný úväzok, bola som veľmi pracovne, cestovateľsky a športovo aktívna, ale vždy som rada zresetovala hlavu pri nejakej kresbe alebo maľbe, neustále som potrebovala niečo vymýšľať a tvoriť. Keď som dostala nejaký nápad, či som sa pre niečo nadchla, neustále som toho mala plnú hlavu, až kým som to nezrealizovala. Ale tvorenie, taká hravá neposednosť a vymýšľanie, ma vždy vnútorne napĺňali. Ako sa nám narodil náš poklad, všetko sa spomalilo a ja som objavila nové krásy života. Moja záľuba pre tvorenie ale zostala a dostala dokonca nový rozmer.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík sa volá "BOBAK" a nie len tak náhodou. Bola to prvá prezývka, ktorú si náš drobec vyslúžil, a ktorú si každý zamiloval.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Práve kvôli nášmu drobcovi, ktorému som vyrábala rôzne drevené edukačné pomôcky a hračky a ktorý sa pre ne vždy neuveriteľne nadchol, bola moja prvotná tvorba orientovaná najskôr na deti. Drevo ale nebolo jediným materiálom, s ktorým som chcela a chcem pracovať. Jedným z ďalších "chrobákov" bol kreatívny betón. A tak, ako všetko, čo si zaumienim a potrebujem dokončiť, pustila som sa do výroby dekorácii práve z kreatívneho betónu. Milujem minimalizmus, jednoduchosť, milujem to, keď zdanlivo chladnému materiálu dodám čaro a jemnosť, keď sa mi podarí dať niečomu nový rozmer. Výroba ale nie je len o odlievaní, a keďže si rada robím veci sama, naučila som sa pracovať v špeciálnom grafickom programe, aby som si vedela vyrábať 2D formy a neskôr som sa dopracovala aj k vyrábaniu 3D foriem. Naďalej ale vyrábam aj napr. drevené spomienkové kocky a verím, že budú pribúdať aj ďalšie veci.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Najväčší úspech v rámci tvorby? Asi hlavne drobnosti vo mne vyvolávajú tie najväčšie radosti a vnútorné uspokojenie. To, keď sa mi podarí urobiť si čas a ja môžem ísť tvoriť, keď mi zákazník pošle fotky so slovami vďaky, podpory či uznania, keď sa náš drobec teší z mojej tvorby a sebe vlastným spôsobom vyjadrí obdiv. Nemám jedného významného zákazníka, každý je významný a to aj preto, že každý výrobok prispôsobujem požiadavkám zákazníka a tak do toho vnášajú aj samých seba. A preto som vďačná aj za každý výrobok, lebo každý je tak trochu originál.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Na jednej strane môcť zarábať si tým, čo ma naozaj baví a na druhej strane spokojný a vracajúci sa zákazník.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti,
aby ste mali čas tvoriť?

Tip veru nemám žiadny. Ja osobne som cez deň mamou, kuchárkou a upratovačkou (hehe), a keď dieťa večer zaspí, prípadne ma po práci vystrieda manžel, tak sa v mojej dielničke stávam aktuálne betonárkou. Hlavne to ale robím pre radosť a také vypnutie, inak by som si ten čas asi nenašla. Bez zápalu a nadšenia by to jednoducho nešlo.

 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Musím sa zamyslieť. Ale motto nie je to čím sa riadim. Riadim sa reakciami ľudí, prostredím, srdcom aj hlavou, emóciami, intuíciou a tým, čo do mňa vštepili moji rodičia. Myslím ale, že ma výrazne vystihuje „nikdy sa nevzdávaj“. Nie je to ale niečo, čím sa riadim, je mi to vlastné a keď jednoducho niečo začnem, neriešim čas, či vynaloženú energiu, jednoducho idem a idem ...

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Pokiaľ chcete tvoriť, lebo vás to baví a napĺňa, choďte do toho. Pokiaľ sú za tým iné dôvody, väčšinou sa to podľa mňa nepodarí, lebo tomu chýba duša. Tvorte srdcom, dávajte do toho samé seba a stane sa neočakávané.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)