Michaela Ray de Witters

Predstavíte sa nám? 

Volám sa Michaela Ray de Witters. Pochádzam z Bratislavy, žila som 5 rokov v Amerike, ale osud ma nakoniec zavial do Belgicka, kde dnes bývam s rodinou. Okrem 1,5 ročnej Olivky mám ešte tri bonusové deti od 7 do 12 rokov, takže je u nás veselo. :-)

SOM SKVELÉ DIEŤA - 7 PILIEROV DETSKÉHO SEBAVEDOMIA

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Som autorka knihy SOM SKVELÉ DIEŤA - 7 PILIEROV DETSKÉHO SEBAVEDOMIA.  Knižku nájdete v obchodíku vydavateľstva TOP1 knihy od Katky Brňákovej.

SOM SKVELÉ DIEŤA - 7 PILIEROV DETSKÉHO SEBAVEDOMIA

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Začiatky písania kníh osobného rozvoja siahajú do roku 2014, keď som riešila ako sa správať tak, aby som si našla vhodného partnera. V predošlých vzťahoch som sa totiž cítila nedocenená a braná za samozrejmosť. Po štúdiu neuro lingvistického programovania na NLP Univerzite v Kalifornii som pochopila, že kvôli nízkemu sebavedomiu som sa priveľmi snažila uspokojovať potreby druhých, aby som získala lásku a uznanie.

Postupne som sa zmenila a zvýšila som si sebavedomie. Potom prišiel do môjho života aj milujúci manžel a dlho vytúžené dieťa. Neskôr som začala pomáhať aj iným. Pri tejto práci (NLP koučing, workshopy, e-book o randení) som si všimla, že pôvod problémov sa často opakoval a súvisel s podobnými situáciami z detstva. Keď sa mi narodila dcéra, rozmýšľala som, ako ju bezpečne previesť týmito oblasťami. A tak prišiel nápad na knihu, aby som sa s týmito zisteniami podelila aj s inými rodičmi.

SOM SKVELÉ DIEŤA - 7 PILIEROV DETSKÉHO SEBAVEDOMIA

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Pred rokom a pol som len zhruba tušila, čo treba na vydanie knihy. Výzva bola aj v tom, že som nemala poňatia, ako ju dostanem k ľuďom. Samozrejme mi táto otázka naháňala strach. Ale zároveň som to cítila ako moje poslanie dať tieto informácie ďalej a prispieť tak k lepšiemu životu ľudí. Preto som si povedala, že nájdem cestu. Viackrát som sa pri prekážkach cítila demotivovaná, ale nakoniec som stretla tých správnych ľudí a veci sa rozhýbali.

Dnes je konečne knižka na svete, je to ako moje ďalšie dieťa. Nesmierne ma teší, že je o ňu veľký záujem a ako pozitívne ju prijali čitatelia, predovšetkým deti. Keď dostávam emaily od mamičiek ako vďaka knižke ich bojazlivé dieťatko prvýkrát samé zaspalo, alebo ako im uľahčila situáciu pre najstaršie dieťa, ktoré sa cítilo odstrčené po príchode mladších súrodencov, tak ma tieto správy úprimne dojmú. Pre mňa je najväčší úspech, že kniha prináša pozitívne zmeny do života rodín. 

SOM SKVELÉ DIEŤA - 7 PILIEROV DETSKÉHO SEBAVEDOMIA

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Robiť prácu, ktorá ma napĺňa – tj. pomáhať ľudom k šťastnejším vzťahom a spokojnému životu cez NLP koučing, workshopy a písanie kníh. Zároveň mať dostatok času na seba, partnera aj rodinu, dobré zdravie a dostatok prostriedkov.

Zo zákulisia prezradím, že už sa pracuje na preklade knižky do maďarčiny. Časom by som rada pridala ešte angličtinu a flámčinu - tj. reč, ktorou sa hovorí v Belgicku.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Tvorím pomedzi inými aktivitami, keďže dcérka málo spí a večer sa často budí. Dieťa na prse, večera na sporáku a ja pobehujem hore dole medzi počítačom a kuchyňou. Občas sa aj niečo pripáli. :-) S klientmi pracujem online a vtedy mi manžel Olivku postráži. Nemôže to však byť príliš často, tak zatiaľ mám maximálne 2-3 konzultácie za mesiac.

SOM SKVELÉ DIEŤA - 7 PILIEROV DETSKÉHO SEBAVEDOMIA

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Motto som si vytvorila vlastné v angličtine “together is better” alebo v preklade “spolu je lepšie”. Platí to pre mňa vo vzťahoch ale aj v práci, rada spolupracujem a prepájam ľudí.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

V Čo dokáže mama vládne krásna atmosféra, vďaka vzoru zakladateľky a ústretovosti členiek. Môžete sa tu smelo prejaviť, požiadať o radu či pochváliť sa svojimi kreáciami. 

SOM SKVELÉ DIEŤA - 7 PILIEROV DETSKÉHO SEBAVEDOMIA

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)