Miriam Jakubcová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Miriama Jakubcová, som výtvarníčka a ilustrátorka. Pracujem ako výtvarný pedagóg na Súkromnej základnej umeleckej škole. Pochádzam z Kysúc, teraz žijem v Bratislave. Môj synček sa volá Jurko a o chvíľu bude mať tri rôčky.

Mamička týždňa Miriam Jakubcová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Názov môjho obchodu nesie moje meno: Miriam Jakubcová. Vo svojom obchodíku ponúkam službu pre tvorcov kníh, pretože maľujem knižné ilustrácie. Ďalej si môžete objednať u mňa digitálny obraz, ktorý sa dá vytlačiť na čo len chcete od plátna, papiera či textilu. Ponúkam aj rôzne printové obrázky.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Maľujem už od útleho detstva. K digitálnej tvorbe (kreslím na tablete v programe procreate digitálnym perom) som sa dostala na materskej dovolenke, kde som sa intenzívne začala venovať digitálnej maľbe.

Mamička týždňa Miriam Jakubcová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Mojím najväčším úspechom je moja prvá ilustrovaná knižka, klavírne skladbičky - Na potulkách mladého čarodejníka I, II, III. Počas svojich vysokoškolských čias som vyhrala prvé miesto vo svojej kategórii v súťaži Žena a kvet.

Mamička týždňa Miriam Jakubcová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší pracovný  a umelecký sen, ktorý mám minimálne už desať rokov je, aby boli moje knižné ilustrácie súčasťou slovenskej výstavy Bienále ilustrácií a samozrejme, aby sa moje obrázky  stali súčasťou kníh pre deti, a tie sa z nich tešili a obľúbili si ich.

Momentálne ilustrujem dve detské knižky, z toho jedna je rodinný projekt. Je to príbeh o čertíkovi Hugovi, ako objavil ľudský svet. Vymyslela ho Jurinkova babka a rozpráva ho vnúčatkám ako rozprávku na dobrú noc. Všetko je to zatiaľ v procese tvorby, chceli by sme potom využiť crowdfundingový predpredaj na tejto krásnej stránke codokazemama.sk.

Mamička týždňa Miriam Jakubcová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Tvorím po nociach, alebo skoro ráno, niekedy aj uprostred noci, ale zato si vždy poobede s mojím Jurkom zdriemnem. Stačí 10 -15minút, vždy mi to pomôže viac ako káva. Celé dni sme vonku, tak na čerstvom vzduchu únavu necítim. Občas sú aj také chvíle, že som unavená a mrzutá. Vtedy sa pýtam, či to má zmysel, nespať po nociach a tvoriť. Ale čím by sme boli, keby sme si neplnili svoje sny? Odmena za tvrdú prácu sa dostaví, a vtedy lietam v oblakoch.

Mamička týždňa Miriam Jakubcová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Moje motto: „ Tvoriť umenie neznamená byť inšpirovaný, ale byť inšpiráciou“.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Nájdite si svoj svet, ktorý bude patriť iba vám, a keď sa v ňom budete realizovať, budete najšťastnejšie.

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)