Monika Gajdošová

Predstavíte sa nám?

Ahojte! Volám sa Monika, bývam v malej dedinke neďaleko Ružomberka, v Turíku. S manželom máme dve deti - päťročného syna Mateja a dvojročnú dcéru Adrianu. Podnikám v oblasti účtovníctva, konkrétne sa zameriavam na mzdy a personalistiku, píšem odborné články, blog, poskytujem odborné poradenstvo a konzultácie. Pri dvoch malých deťoch je to celkom zaujímavé 🙂.

Mamička týždňa Monika Gajdošová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Na www.codokazemama.sk ma nájdete ako Mzdy Gajdošová, aktuálne tu ponúkam možnosť Mzdovej poradne. Témy na poradenstvo a konzultácie priebežne obmieňam, dopĺňam. K službám pribudnú aj produkty, ktoré budú určené nielen pre mzdárky, ale aj pre mamičky, ktoré problematika miezd zaujíma. Zatiaľ však viac neprezradím 😉.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Popri štúdiu na vysokej škole som začala pracovať v účtovnej kancelárii ako ,,nahadzovačka" faktúr. Po skončení štúdia som začala pôsobiť ako junior účtovníčka, neskôr ako senior účtovníčka so zameraním na mzdy a personalistiku. Mala som na starosti nielen spracovanie mzdovej a personálnej agendy pre klientov spoločnosti, ale pomáhala som aj pri výbere nových zamestnancov, zaúčala som ich.

 

Postupne som sa osamostatnila, založila si vlastnú spoločnosť, kde ponúkam moje služby pre klientov. Popritom sa venujem písaniu blogu, sociálnym sieťam (@mzdova_kaviaren), píšem odborné články (aktuálne pre časopis určený pre mamičky, moje staršie články nájdete aj na podnikateľských weboch). Aktuálne začínam nové spolupráce, na ktoré sa veľmi teším a pevne verím, že ma posunú o krok ďalej.

Mamička týždňa Monika Gajdošová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Za svoj najväčší úspech považujem odhodlanie začať robiť niečo, čo ma baví a napĺňa. Mojím úspechom sú taktiež všetky spolupráce, s ktorými boli obidve strany spokojné, pretože to ma posúva ďalej. Taktiež ma poteší každá pozitívna recenzia týkajúca sa poradenstva alebo mojich článkov. Všetky malé úspechy tvoria jeden celok.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj sen je robiť to, čo ma baví, formou, akou ma to baví a samozrejme, mať z toho dobrý príjem. Každý deň sa naučiť niečo nové, odborne rásť, rozširovať svoje vedomosti, budovať nové pracovné vzťahy, spolupráce.

A k štátnici z angličtiny si raz urobiť aj štátnicu z francúzštiny.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Pracujem väčšinou medzi osmou ráno a druhou poobede, keď sú deti v škôlke (výnimky sú choroby, zavreté škôlky a pod.). Kým bolo niektoré z detí doma, bolo to náročné. Pracovať v noci popri bábätku sa nedá dlhodobo, hlavne nie vtedy, ak potrebujete prekonzultovať svoju prácu s klientmi a nemáte prácu len na hodinu či dve denne. 

 

Rozhodnutie dať deti najskôr k opatrovateľke a následne do škôlky neľutujem, neporovnávam sa s inými. Vždy som chcela nielen rodinu, ale aj kariéru, takže je nutné urobiť z každej strany kompromisy. Deťom sa takto venujem naplno v tom ,,našom" čase a v čase, keď sú v škôlkach, naplno pracujem. Pre mňa je dôležitá kvalita a nie kvantita času stráveného s rodinou a s prácou.

 

Veľkým plusom je, že som zaťažená na podrobné plánovanie a organizovanie, a tak mám každý deň naplánovaný čas na prácu, rodinu, domácnosť. Niekedy mi to nevyjde, ale aj to patrí k životu. Bez plánu by som bola stratená a nič by som neurobila, prokrastinácia by ma úplne pohltila.

Mamička týždňa Monika Gajdošová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Každý je strojcom svojho šťastia. 

Ak niečo chcete, choďte si za tým bez ohľadu na to, čo povedia iní.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Ak naozaj niečo veľmi chcú, nech si za tým idú. Bude to síce náročná cesta, plná pádov, ale vždy treba vstať a ísť ďalej. Každá sme iná, jedinečná, prečo to nevyužiť.

A nech ich deti poslúchajú 😂.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)