Monika Moreczová

O Vás 

Volám sa Monika Moreczová, pochádzam z Levíc a už 12 rokov pôsobím v prenádhernom talianskom kraji Toskánsko. Mám krásneho synčeka Leonarda, ktorý má 2,5 roka.

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Môj obchodík má názov Svadba v Toskánsku, a ten presne vystihuje to, čomu sa venujem. Vo svojom obchodíku ponúkam kompletnú organizáciu slovenských a českých svadieb v Toskánsku, prípadne inej časti Talianska. Mám to šťastie organizovať svadby na toskánskom vidieku uprostred olivového hája, na piesočnej pláži pri zapadajúcom slnku, či v záhrade niektorej z mnohých historických víl v Toskánsku. A aby maminky, ktoré už svoj deň “D” majú za sebou, nezostali ukrátené, mám pre ne pripravenú romantickú obnovu manželských sľubov, takisto viem naplánovať svadobnú cestu či vysnívané požiadanie o ruku.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Keďže už niekoľko rokov profesionálne tlmočím taliansky jazyk, oslovila ma raz jedna slečna, či by som nebola ochotná jej tlmočiť a pomôcť s kompletnou organizáciou jej svadby v Toskánsku. Tak sme sa do toho pustili a vznikol z toho nezabudnuteľný zážitok ako pre mňa, tak aj pre všetkých zúčastnených. Na základe kladných referencií od nevesty som dostala ďalšie ponuky, a už to išlo samo od seba…

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Každá jedna šťastná a spokojná nevesta bez rozdielu je pre mňa obrovským úspechom. Som veľmi hrdá na to, že práve ja som mohla tlmočiť na toskánskej svadbe našej známej slovenskej influencerky a úžasnej maminky malej Olívie, Sissque. A nakoľko išlo o “atrakciu” pre miestnych obyvateľov, regionálne noviny ma priamo v deň svadby dokonca požiadali aj o interview so Sissque, ktoré som takisto tlmočila.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Zatiaľ mojím skromným pracovným snom je to, aby som mohla v mojej tvorbe pokračovať, nakoľko nejde “iba o prácu”, ale je to vášeň a radosť, ktorá ma napĺňa, a takisto aby som prostredníctvom mojej tvorby mohla splniť sny mnohým nevestám.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Asi všetky mamičky mi dajú za pravdu, že tvoriť pri malých deťoch je veľmi ťažké a namáhavé, aj ja sa môžem mojej činnosti venovať najmä po večeroch alebo v čase denného odpočinku môjho dieťaťa. Jediným tipom na úsporu času pri deťoch a domácnosti pri mojej tvorbe je pomoc mojich blízkych, za ktorú som im veľmi vďačná.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Snažím sa žiť podľa jednej z fráz od Paula Coelha, ktorý povedal: „Žite v prítomnosti, je to jediná vec, ktorú máte“.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Maminkám v Čo dokáže mama by som chcela odkázať, aby sa v živote nebáli ísť za svojimi snami. Aj keď sa možno veľa vecí na začiatku zdá byť nezrealizovateľnými, všetko sa dá, keď sa chce, aj popri maličkých detičkách, ktoré sú pre vás mnohokrát motiváciou a poháňajú vás vpred.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)