Už niekoľko týždňov snívala moja dcérka Hanka o tom, ako bude k Veľkej noci kamarátkam vyrábať darčeky. Naplánovali sme nenáročné cukríkové mrkvičky. Poslúžia ako milá pozornosť pre deti alebo výslužka pre šibačov. Tohtoročná Veľká noc bude síce špecifická, no verím, že sa u vás doma nájde niekto, koho mrkvičky potešia a zostanú vám v pamäti aj ako inširácia na budúci rok.

Potrebovať budete igelitové zdobiace vrecká, ideálne menšie (moje majú 35cm), oranžový papier, zelenú stuhu a malé cukríky. Ak sa vám podarí zohnať oranžové cukríky, papier nebude potrebovať. Ja som ale žiadne nenašla. K mrkvičkám môžete priviazať aj veľkonočný pozdrav, pekne bude vyzerať napríklad v tvare malého vajíčka, alebo zajačika. Moja prváčka však potrebuje na písanie ešte veeeeľkú plochu, tak sme jednoducho použili kúsky papiera, ktoré zostali po vystrihnutí štvorcov na kornútky.

Papier zložte na polovicu, prestrihnite a z oboch polovíc vystrihnite štvorce. Každý štvorec stočte do kornútka, zalepte kúskom lepiacej pásky a špic, ktorý vznikne hore založte dovnútra. Kornútok vložte do zdobiaceho vrecka a naplňte cukríkmi. Vrecko previažte zelenou stuhou a mrkvička je hotová.

Prajeme vám veselé veľkonočné chrumkanie!

Komentáre

Lana

Vitajte v mojom obchode! Nájdete v ňom štýlové zero waste výrobky, zamatové odličovacie tampóny, detské osušky, ale aj autorské hračky, háčkované náhrdelníky a originálne slintáčiky na ergonomické nosiče.

Všetky články (7)