Naďa Žabková

Predstavíte sa nám?

Volám sa Naďa, som z menšej dedinky pri Nitre. Strávila som 6 rokov doma s mojimi dvoma detičkami Miriamkou (6) a Riškom (3). V súčasnosti som už zamestnaná.

Mamička týždňa Naďa Žabková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Môj obchodík na codokazemama som si otvorila len nedávno, počas vianočných sviatkov. Moje priezvisko rada využívam na v celku originálne názvoslovia a tak to bolo aj tu. Žabkoviny je názov, ktorý tak je mojou súčasťou. Ponúkam v ňom síce iba jeden produkt, no o to viac som naň hrdá. Je to knižka rozprávok: Rozprávky z jednej hôrky.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

K písaniu rozprávok ma inšpirovali moje deti, najmä teda Miriamka, ktorá veľmi rada číta/počúva. Pre rozprávky som sa rozhodla preto, že som presvedčená, že deti potrebujú snívať, rozvíjať fantáziu a veriť v dobré konce. Práve tento formát mi dovolil „myslieť ako dieťa".

Mamička týždňa Naďa Žabková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Samovydanie knižky je mojím najväčším úspechov v tvorivej činnosti. Nakoľko som povahou človek, ktorý málokedy dokáže veci dotiahnuť dokonca. Dá sa povedať, že na konci celkom nie som, keďže mám stále knihy, ktoré čakajú na svojho čítaniachtivého majiteľa. No mojím zámerom nebolo na rozprávkach zarábať, ale vytvoriť drobnosť, ktorá tu bude pre moje deti a zároveň uspokojiť moje tvorivé chúťky.

Mamička týždňa Naďa Žabková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

S písaním som začala keď sa mi narodil mladší syn a obaja si teda ešte radi pospali. Ten čas ticha s možnosťou sústredenia sa a so šálkou kávy bol pre mňa malou psychoočistou od plienok, plaču a iných milých nástrah materstva. Vizuál knihy som riešila po večeroch, videohovormi a v spoločnosti nočnej lampy. Vydanie som dokončovala už počas zamestnania a vodenia detí do škôlky, čo mi úprimne prinieslo možno zopár šedín, no na výsledok som hrdá.

Knihu beriem ako môj veľký úspech a som rada, ak sa zapáči aj niekomu novému. Veľa som sa pri jej tvorbe naučila a posunula sa vpred. K písaniu sa rada opäť vraciam.

Mamička týždňa Naďa Žabková

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Každej mamičke a žene by som odporučila, aby si vždy našli chvíľu pre seba a robili vtedy maličkosť pre svoju radosť a pohodu. Od spánku, čítania, pitia kávy, cez úpravu seba, záhrady, bytu až po tvorbu drobností alebo aj veľkých diel. Je dôležité nájsť seba samého.  

Mamička týždňa Naďa Žabková

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)