Náš tip: Na jeseň zdravo

Z detstva mám mnoho krásnych spomienok. Každý víkend a celé letné prázdniny som trávila u starkej na dedine. Pamätám si, ako sme pestovali zeleninu všetkého druhu. Siali, polievali, pretrhávali, pleli burinu (toto som až tak neobľubovala :oD) a denne sme zberali plody našej práce. Dni boli plné naháňačiek s kamarátmi vo voňavých sadoch s ovocnými stromami a tí smelší na ne liezli a poniektorí z nich aj padali :).  Veď aj obité kolená patria k detstvu.

Pre mňa bolo najväčšou udalosťou, keď ma starká zobrala na vzdialené lúky a zbierali sme bylinky na čaj, ktorý sme si potom v zime varili – lipa, dobrá myseľ, trezalka, repík, materina dúška. Pamätám si ich dodnes...  

Iste mi dáte za pravdu, že sa ako mamy, snažíme akosi viac dbať na zdravú a hodnotnú stravu našej rodinky. Asi preto ma „prepadli“ tieto milé spomienky.

Avšak ako na to aj v týchto moderných časoch, keď je behanie po lúkach či uchmatnutie jabĺčka priamo zo stromu také vzácne? Väčšina zeleniny a ovocia v obchode je dovezená alebo pestovaná s použitím pesticídov. Ovocné šťavy obsahujú množstvo cukru, farbív a konzervačných látok... Priznám sa, kým som nebola mamou, nezamýšľala som sa nad tým, no teraz trávim pri sledovaní etikiet oveľa viac času, ako kedysi. Snažím sa dopriať svojej rodine čo najkvalitnejšie ovocie a zeleninu. Preto chodím na miestny trh a mám svojho overeného „dodávateľa“ – milú babičku z dedinky za mestom.

Nedávno sme mali s drobcom obdobie, kedy bol veľký problém do neho dostať čokoľvek zdravé. A tak som to skúšala rôznou zábavnou formou – ovocné pyré, nanukové drene, zdravé domáce lízanky... A malý si obľúbil najmä smoothie. Prichádza však jeseň a zima, čas, kedy si čerstvú a kvalitnú zeleninu a ovocie nebudeme vedieť dopriať. Aj babička na trhu ma už nebude s úsmevom čakávať s jej milou nádielkou zo záhradky. Musela som začať hľadať iné možnosti. Zamerala som sa na produkty, ktoré obsahujú čisté výťažky z ovocia, zeleniny a byliniek, bez pridania cukrov, aróm či farbív.

Poviem Vám, ťažký oriešok, ale po čase sa mi podarilo nájsť šťavy, sirupy aj čaje, ktoré toto všetko spĺňali. Len čisté ovocie a zelenina, bobuľovité plody lesa a bylinky. V našom mamičkovskom tíme Čo dokáže mama som sa so svojim objavom hneď podelila, a tak sme sa do produktov PIJO BIO zamilovali viaceré :) Pozrite si našu Aďku, ktorá ich pije s celou rodinkou. Robia jej veľmi dobre v tehotenstve a zaradila môj objav do svojho Zdravého videookienka. :)

                                                                               

Značka PIJO BIO prináša produkty, za ktorými stojí malá rodinná firma s dlhoročnou tradíciou. Suroviny pre svoje produkty dováža od starostlivo vybraných pestovateľov ovocia a zeleniny, ktoré pochádzajú  z ekologického hospodárstva a teda sú pestované bez syntetických hnojív a pesticídov. Práve preto si zachovávajú úžasné vlastnosti a chuť. Šťavy, sirupy a čaje PIJO BIO sú unikátne svojim zložením, výberom aj menej známych druhov ovocia (arónia, brusnica, granátové jablko) a vďaka šetrnému procesu výroby a spôsobom fľaškovania, si zachovávajú maximálne množstvo vitamínov, minerálov a stopových prvkov. A úprimne, chuťou sú presne také, aké poznám od mojej starkej, keď mi len tak ručne popučila a po domácky odšťavila jabĺčko či hrušku.

A keďže my v Čo dokáže mama sme také nadšené, rozhodli sme sa osloviť slovenskú značku, ktorá stojí za distribúciou štiav, sirupov a čajíkov PIJO BIO, aby nám, mamkám, darovali zľavu. Nech ich môžeme vyskúšať všetky. :) Tak si popozerajte, čo sa vám na stránke PIJO BIO páči, na čo máte chuť a na celý nákup si vyzdvihnite svoju 20% zľavu použitím kódu BIOMAMA. (kód sa nevzťahuje na celé balíky, pretože tie sú v eshope už zľavnené).

Veríme, že sme vás našim tipom z redakcie potešili a spoločne prežijeme krásnu a zdravú jeseň s našimi drobcami. :)

Vaša Majka z redakcie Čo dokáže mama

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)