Nikola Čverhová

Predstavíte sa nám?

Moje meno je Nikola Čverhová, pochádzam z Handlovej ale od štúdia na vysokej škole bývame teraz už s rodinkou (stále dočasne) v Nitre. Mám 2,5 ročného syna Tadeáša a o pár dní/týždňov sa rozrastieme o ďalšieho malého pomocníka. 

Mamička týždňa Nikola Čverhová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík sa volá *blšiaky* a ponúkam v ňom rôznych medvedíkov, čelenky, bavlnené batôžky a tašky a moju najžiadanejšiu tvorbu predstavujú hniezda a zavinovačky pre bábätka. Tvorím najmä z bavlny a často ponuku prispôsobujem dopytu zákazníčok. Ponuku v obchodíku plánujem rozšíriť aj o mušelínové plienky/osušky, o ktoré je už tiež záujem. 

Mamička týždňa Nikola Čverhová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Tvorenie ma sprevádza od detstva, prešla som si šitím oblečenia pre bábiky, vyšívaním, servítkovou technikou, výrobkami z polymérovej hmoty, až som sa dostala ku šitiu, ktoré ma najviac zlákalo. Začala som práve medvedíkmi (ku tým sa stále vraciam), ktoré putovali k rodine a známym ku rôznym sviatkom, a keď sa mi mal narodiť Tadeáš, začala som skúmať hniezda a sady do postieľok pre bábätka. No a na materskej som sa rozhodla, že sa do toho pustím naplno. 

Mamička týždňa Nikola Čverhová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Verím, že úspechy ešte len prídu, ale zatiaľ ma najviac teší, že už sa pár mojich výrobkov nachádza až vo Francúzsku a samozrejme  aj to, keď sa ku mne zákazníci vracajú často aj s novými požiadavkami a posúvajú ma tak vpred. 

Mamička týždňa Nikola Čverhová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Veľmi rada by som mala vlastný ateliér a svoju dielničku. S manželom začíname konečne rozširovať ponuku aj o fotenia - rodinné, tehotenské, ale aj umelecké. Rada by som teda plnohodnotne spojila šitie aj s fotením. 

Mamička týždňa Nikola Čverhová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Veľmi rada by som povedala, že tvorím v konkrétnom čase, ale ako sa hovorí, mama mieni, dieťa mení a často je to najmä vtedy, keď syn dovolí. Pokiaľ netreba zrovna variť, snažím sa tvoriť doobeda, ale priznám sa, že je to najmä, keď sa dá. Poobede, keď príde manžel z práce a venuje sa Tadeášovi alebo aj večer, keď zaspí a ja tak mám väčší pokoj a môžem sa viac sústrediť. Tip na úsporu času asi nemám, tá by sa niekedy zišla aj mne samej. Ale zatiaľ mi to vychádza tak, že sú dni, kedy sa venujem domácnosti a potom dni, kedy šijem a takto si to zatiaľ striedam. Dokonalé to nie je, ale ide to. Ako to bude už pri dvoch deťoch som sama zvedavá. 

Mamička týždňa Nikola Čverhová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Neviem či to môžem nazvať životným mottom, ale riadim sa myšlienkou "pomalšie ďalej zájdeš", ale skôr v tom zmysle, že keď sa mi zrovna niečo nedarí, treba tomu dať čas a nesiliť to. Viackrát sa mi to už osvedčilo aj pri šití, najmä, ak som chcela a potrebovala rýchlo niečo urobiť, všetko sa začalo kaziť. Vtedy viem, že treba prestávku, ideálne odložiť prácu z večera do rána. Občas mám pocit, že môj stroj vycíti, keď začínam byť nervózna a uponáhľaná a dá mi najavo, že stačí 😀.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Milé maminky, ak vás niečo baví a napĺňa, choďte si za tým. Nikdy neviete či sa vám bude dariť, pokiaľ to neskúsite. Držím všetkým palce nielen v tvorení. Tvoriť a vyrábať niečo popri deťoch býva občas náročné, ale výsledok a spätná väzba to vyváži späť.

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)