O pôvode druhov - Sabina Radeva

Máme tu marec, mesiac kníh 📚ale nie taký obyčajný. Udalosti týchto posledných dní ma nútia stále viac zamýžľať sa nad ľudskou rasou. Prečo koná tak či onak a prečo sa nevie poučiť z vlastných chýb a skúseností?
Na každú zmenu treba aspoň 50 rokov, bohužiaľ to či to bola zmena k lepšiemu alebo horšiemu sa väčšinou dozvedia až naši potomkovia.
Aj preto ma veľmi zaujala táto úžasne ilustrovaná knižka, ktorá je prierezom evolúcie a Darwinovej teórie. Je v nej napríklad vyvrátených mnoho mýtov, napríklad, že sme nie sme z opice akú poznáme dnes, ale z jej akokeby bratranca😜 a samozrejme veľa úžasných informácií z ľudského či zvieracieho vývinu.
Knižka je precízne spracovaná a dopodrobna ilustrovaná, čiže je naozaj jednoduché pochopiť aj zložitejšie javy či vysvetlenia. Je písaná ako beletria, takže mnoho faktov je včlenených do príbehu, čo som ja osobne milovala na náučnej literatúre. Keď mi učivo niekto prerozprával ako príbeh, išlo mi to lepšie do hlavy🤗
Takže mamičky, môže to byť aj super pomôcka k školskému učivu pre starších deťúchov, taká lákavejšia😉🧬🔬📝

🖋️🖍️ Sabina Radeva
📚 Stonožka

#fairytalesforallchildren
#darwin #theoryofevolution #childrensbooks #bookrecommendations #bookstagram #detskakniha #knihypredeti #knihomolka #mamacita #mama #knihy #malyknihomol #littlereader #tipnaknihu #dnescitam #skveléknihy #skbookstagram #kidsbookstagram #mummyblogger #childrensbookillustration #childrensbookauthor

Komentáre

Beáta Thiam Mészárosová

Volám sa Beáta Thiam Mészárosová a som autorkou knihy E(a)ko na to?, ktorá vyšla vďaka úspešnej crowdfundingovej kampani. Som maminkou 3 ročného dievčatka, s ktorým spoločne rastiem. Kreativita a tvorenie je pre mňa také prirodzené ako dýchanie, a najradšej trávim čas so svojou rodinou pri dobrej kávičke.

Všetky články (5)