Obuvníkove deti chodia bosé

Všetci poznáme však toto príslovie, no co ak aj sam obuvnik, jasné, aj to je možné, a vieme aj pre čo...

Predpokladám, sneh ste už jedli, keď nie, tak ste asi nemali detstvo :D Taram, ved aj HS spieva: Tralalaa, nejedz ten zlty sneeeh... .

Ha, no, tak na margo tohoto obdobia, je sneh, viacmenej tu a tam, no my dolniaci si len tých pár hodín užijeme, lebo cez deň sa to zväčša roztopí, ale fungujeme na snehovom turizme, proste ideme za snehom, detská sa posankuju, ba aj my dospelí, okrem sofera aj čaj s rumom si dáme, poprípade punč, a je nám hej. No v kútiku duše, hlavne u ludi experimentatoroveho charakteru, alebo proste zvedaví, pre určitú skupinu aj nenormálni, ci blázni, je to skvelá možnosť vyskúšať sneh BOSOU NOHOU, bláznivý nápad!?

E-e, pre skeptikov, ano, aj obličky sa potešia, samozrejme, nebudem tam stat ako tela, aby som prechladla, a nebudem to robiť keď to nechcem, ale len tak trošičku sa prejst, vyskúšať, zaborit prsty do snehu, pohrať sa, kopkat, hrabkať a sup naspäť do teplej ponozky, topánky. Kokooos, ten pocit ked picha v nohe, ako sa cievy opäť roztahuju, lebo krv cirkuluje a chce sa opäť dostať tam kam ma, lebo roznasa živiny, tam kam ma. No super, však!?
Ja sa priznám, mam rada ten pocit, aj sa rada otuzujem, a chodím bosá po snehu, po horúcom kúpeli aj sa studenou spršim. Niekedy aj k Ladovym medveďom sa pridám, kamoška si takto poriešila aj celulitídu, tak motivácii je mnoho, všakže ;).
Tak kľudne, hor sa do snehu, aj s deťmi na boso, užijete si skvelú zábavu, a ten pocit, ze niečo robím aj pre seba, je na nezaplatenie.

Aj takéto malilinke otužovanie dokáže rozprúdit cievy, lymfu v tele, a pôsobí prospešne na zdravie cloveka. A keď pridáte aj bosochodu obuv, kde každý kamienok a nerovnosť terénu stimuluje spodok chodidla, tak dokážete aj rôzne zdravotné neduhy eliminovať zo zivota. Je to vlastne reflexná masáž od samotnej Matky Zeme. A prečo by sme to nemohli mať, ved môžeme, tu slasť vyskúšať ako sa kráča po mačacích hlavách (zulove kocky) v mestách, alebo po strku... Som uplne vďačná za projektantov, ze obnovujú v mojom okolí bytovky a ochozovy chodník robia z okruhliakov, alebo ze parkoviska vysypavaju makadamom, to sú zas tie ostré lomove kamene. Proste skvelé, a niekedy sa cítim ako ten medveď keď sa skrabe v lese o strom, ja si takto na kameni masírujem, stimulujem akupunkturne body na chodidle bud na boso alebo mojou mnou vyrobenou bosochodu obuvou.
Tak šup, kuk, čo mam vystavené ;)

P. S. :na obrázku je odtlacok v snehu komerčnej, bežne dostupnej obuvi a obuvi bosochodej od BUBALLA-DESIGN

Komentáre

BUBALLA design

Venujem sa výrobe obuvi z podnetu vlastného zdravotného stavu, odkedy sa mi narodilo prvé dieťa, počas tehotenstva sa mi rozšírila noha a nevedela som si pohodlne obuť žtopánky, ani komerčné bosonohé barefoot mi nesadli. Dokážem vyrobiť aj na atypické chodidla, keďže mám modely s ručne tvarovanou podošvou . 13 cm male, ci nad 33cm veľké, je to jedno ;) Lebo každá noha je iná! Vyrábam ich so svojimi rukami. V obuvi Vám odovzdávam aj kúsok seba, moju energiu, môj čas, kreativitu, vytrvalosť a trpezlivosť. Na obrázkoch vidíte modely podla priania zákazníka, Vaše môžu mat úplne iné prevedenie.

Všetky články (3)