Oceňovaná slovenská pražiareň vyrába kávu špeciálne pre mamičky. Poznáte ju?

Ako viete, projekt Čo dokáže mama žije podporou slovenskej ručnej práce. Z času na čas sa na našej stránke a sociálnych sieťach objaví namiesto slovenských mamičiek aj zaujímavý projekt, či výnimočná slovenská firma, ktorá nás zaujme a nadchne. Veľmi nás tešia svetové úspechy poctivých slovenských firiem, o to viac, keď sa orientujú na nás, mamičky. S radosťou by sme vám chceli predstaviť náš najnovší objav, ktorý celkom zmenil náš pohľad na pitie kávy. 

 

Zoznámte sa, toto je Ebenica a jej svetová káva

Vedeli ste, že máme na Slovensku pražiareň, ktorá vyrába jednu z TOP 10 espresso káv Európy? Kávy z pražiarne Ebenica Coffee patria kvalitatívne do najvyššieho stupňa
medzinárodnej škály kvality kávy, označovaného ako výberové alebo specialty káva. Znie to super však? Ale čo to znamená pre konečného spotrebiteľa? Bude snáď táto káva chutnejšia? Áno. Dokonca sme sa v zaujímavom rozhovore s milými ľuďmi s firmy Ebenica dozvedeli, že kvalitná káva je nielen chutná, ale aj zdravá. 

 

Skutočne môže byť káva prospešná pre naše zdravie?

O káve koluje odjakživa množstvo mýtov a nepravdivých informácií. Preto nás veľmi zaujímalo, ako to s tou kávou v skutočnosti je. A čo sme sa dozvedeli? Káva je prírodný produkt a vzhľadom na vysoký obsah antioxidantov, vitamínov a minerálov sa radí medzi tzv. superpotraviny. Neplatí to však (bohužiaľ) pre všetky kávy, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch.

Vysoký obsah bioaktívnych, zdraviu prospešných látok môžete nájsť len v káve, ktorá je správne spracovaná, skladovaná a upražená. Káva Ebenica všetky tieto atribúty spĺňa. To tvrdí samotná spoločnosť. Ebenicu sme si hneď obľúbili, no aj tak sme chceli ostať nezaujatí. Preto nás zaujímali aj výsledky nezávislých laboratórnych testov. 

Medzinárodne uznávané laboratórne testy preukázali, že káva Ebenica:

obsahuje nadpriemerne vysoké množstvo dôležitých antioxidantov, polyfenolov
obsahuje trigonelín – novoobjavenú látku, ktorá má protimigrenózne, protirakovinové a protizápalové účinky, znižuje cholesterol a glykemický index
už dve šálky espressa z kávy Ebenica vám pokryjú dennú odporúčanú dávku draslíka a horčíka na 100 %, odporúčanú dávku fosforu a mangánu približne na 50 %, vápnika na 10  %a železa na 15%

 

Ebenica Mammie – káva špeciálne pre maminky

Úprimne, veľmi nás oslovilo, že spoločnosť Ebenica upriamila svoju pozornosť špeciálne na mamičky a zaoberá sa ich potrebami. Vo Veľkom stredoeurópskom prieskume
EBENICA COFFEE, do ktorého sa zapojilo takmer 8000 mamičiek a tehotných žien zo Slovenskej republiky, Česka, Maďarska a Poľska (z toho 2549 bolo zo Slovenska), samy zisťovali, aké sú ich zvyky, názory aj chute, čo sa týka kávy. Aj na základe týchto informácií vznikla Ebenica Mammie.

Ebenica Mammie je káva bez kofeínu, s lahodnou chuťou čokolády, orechov a karamelu. Podľa jej plnej chuti by ste určite netipovali, že sa jedná práve o bezkofeínovú verziu kávy. Ebenica Mammie je pritom absolútne bezpečná v období tehotenstva, či dojčenia. Kofeínu je totiž zbavená pomocou patentovanej Švajčiarskej vodnej metódy (Swiss Water Process), bez použitia akýchkoľvek chemikálií. Vďaka tomuto unikátnemu a šetrnému procesu výroby si zachováva nielen autentickú arómu a chuť, ale aj vysoký podiel zdraviu prospešných látok – vitamínov, minerálov a antioxidantov. V espresse vytvára Ebenica Mammie krásne hustú crému a skvele si rozumie aj s mliekom, takže je vhodná aj na prípravu cappuccina či latté.

 

Päť káv denne – pokojne!

Mnohé z nás jednoducho milujeme chuť kávy,  no kvôli kofeínu, ktorý bežná káva obsahuje, máme svoje denné limity. S Ebenica Mammie si môžeme dopriať šálku lahodnej a zdravej kávy s pokojným svedomím aj o ôsmej večer a to bez toho, aby to narušilo naše zaspávanie a pokojný spánok. Túto kávu rozhodne odporúčame a spoločnosti Ebenica zo srdca prajeme množstvo spokojných zákazníkov. 

 

Kde túto chutnú kávičku kúpite?

Ebenica Mammie je dostupná vo verzii zrnkovej i mletej kávy, navyše obe varianty sú k dispozícií aj v darčekovom balení. Kávu, vyvinutú špeciálne pre mamičky, ale aj množstvo ďalších lahodných, káv zo slovenskej pražiarne Ebenica si môžete objednať v ich eshope www.ebenica.sk, aj v sieti drogérií DM a rovnako v eshope www.mojadm.sk.

 

Komentáre