Oľga Frintová

Predstavíte sa nám?

Ahojte! V prvom rade sa chcem poďakovať, že ste ma vybrali. Vážim si to. Volám sa Oľga Frintová a už rok a pol bývam so svojou rodinou v Suchej nad Parnou, kde sme si postavili dom. Som rodená trnavčanka, čo je aj patrične počuť :D.

S mojím manželom Tomášom sme spolu 12,5 roka a máme dve bláznivé deti. 7 ročnú dcéru Táničku a 3 ročného syna Oliverka. Sme veselá rodina, ktorá sa rada smeje a vybrať fotku, na ktorej sa aspoň jedno z detí tvári normálne, bol heroický výkon :D

Mamička týždňa Oľga Frintová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Názov môjho obchodíka na stránke čo dokáže mama som nazvala Drevolli. Vymyslela som ho už dávno, keďže mám aj inú internetovú stránku. Drevo - materiál, ktorý používam a olli - skratka môjho mena.

V obchode ponúkam výrobky vyrobené z 3mm preglejky, vypálené a gravírované laserom. Všetko si kreslím v programe sama, takže viem vyrobiť veci na mieru podľa želania zákazníka. Najčastejšie predávam zápichy na torty a menovky do izby s témou, ktorá poteší obdarovaného. Všetky výrobky farbím ručne štetcami, takže ak chce niekto pastelové farby a nie sýte, viem vyhovieť :-).

Mamička týždňa Oľga Frintová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

6 rokov pečiem torty, takže spájam 2 záľuby do 1 výrobku. Aj tie som sa naučila piecť sama. Mám technickú školu, ktorá s cukrárčinou nemá nič spoločné. Moja prvá torta bola pre Táničku k 1. narodeninám. Z jej výroby som mala veľký stres. Nevedela som, čo a ako, nemala som žiadnu prax. A to, že si človek pozrie 50x video na youtube ako potrieť tortu, neznamená, že to aj vie. Keď som ju konečne dokončila, myslela som si, aká je úžasná a krásna :D. Keď sa teraz pozriem na fotku, bola to čistá katastrofa :D. Najskôr som skúšala korpusy podľa receptov na nete, ale ani s jedným som nebola spokojná. Tak som si vymyslela svoj recept, čo ma tiež stálo kopu nervov :D. Plnky si tiež vymýšľam. Dokonca aj recept na karamelové lepené sušienky a tiež mäkký korpus na cheesecake. Najväčšou výzvou bol pre mňa candy bar pre 70 ľudí na moju svadbu, v 7. mesiaci tehotenstva a teda brucho som mala ako pri dvojičkách :D. Bol najteplejší týždeň v roku a svadobný deň zas najteplejší z celého roka, krásnych 36 stupňov a my bez klímy. Celý týždeň som piekla od 7 rána do 23 večera. V obedňajších hodinách, kedy bolo najviac teplo, som plnila a potierala torty nad otvoreným mraziakom :D.

Mamička týždňa Oľga Frintová

Po čase som sa chcela posunúť ďalej aj v zdobení a robiť torty, aké nikto nerobil. Nebavilo ma dávať stále na tortu ovocie, tak mi napadlo vyrábať si zápichy. Neskôr som sa rozhodla predávať aj samostatné zápichy na torty pre iné mamičky, ktoré si buď pečú samé, alebo majú svoju obľúbenú cukrárku. Popritom som skúšala menovky na dvere, kartičky na vyfarbenie, alebo pexeso.

Začalo sa to presne 1.11.2020, kedy som si kúpila laser, nainsťalovala si potrebné programy a keďže mal Oli rok, učila som sa ich po nociach z youtube a googlila čo sa dalo. Hovorí sa, že pán google vie všetko, ale nie je to pravda :D. Stálo ma to kopu nervov, času hľadania a hlavne skúšania, nastavenia lasera, prepáleného dreva, pretože najviac vecí sa človek naučí opakovaným skúšaním a počas procesu výroby. Som typ človeka, ktorý, keď si niečo zaumieni, že chce vedieť, bude sa to učiť dokým sa to nenaučí. Trvalo mi 2 mesiace, kým som sa naučila všetko potrebné k svojej práci.

Mamička týždňa Oľga Frintová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčším úspechom je, keď sa ku mne vracajú zákazníci, pretože vtedy viem, že sú naozaj spokojní. Pre mňa najkrajšie zápichy, ktoré som robila boli z rozprávky Encanto. Krikľavé, farebné a veselé. No každú objednávku beriem ako veľkú zodpovednosť, aby bola presne taká, aká ma byť. Som detailistka a perfekcionistka, preto som schopná prerobiť všetko nanovo, aj keby som mala byť celú noc hore a nespať. A verím, že je to aj na mojich výrobkoch vidieť :D.

Mamička týždňa Oľga Frintová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím snom je venovať sa drevu naplno, mať to ako prácu, ktorá by ma uživila. Mať vlastný eshop a tvoriť stále nové veci. Byť sama sebe pánom. Myslím si, že snívať by mala každá tvorivá duša, lebo iba sny nás vedú k tomu, aby sme sa zdokonaľovali.

Mamička týždňa Oľga Frintová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Jak sa snažím, tak sa snažím, žiadna úspora času pri deťoch neexistuje :D. Stále mám pocit, že nič nestíham. V prvom rade sa musím postarať o deti a domácnosť, a až potom je na rade všetko ostatné. Problém je aj v tom, že mám v hlave veľa nápadov, ale málo času. Keďže kvalitná a aj pekná torta sa nedá spraviť za 1 deň, ale je to viacdňový proces, aby sa všetky chute spojili, nasiakol korpus, stuhol krém, a do toho si vyrábam na ňu aj zápichy, ktoré trvajú ešte dlhšie, zaberie to strašne veľa času. Takže tvorím hlavne večer resp. v noci, keď zaspia deti. Trochu poupratujem a najskôr o 22h začínam. Maximálne robím do pol 3, pretože potom už začínam vidieť dvojmo :D. A ráno sa vstáva do školy a škôlky. V dome mám spravenú pracovňu, kde je laser a farbím zápichy. Poväčšinou kreslím zápichy v obývačke. Pustím si z archívu Priateľov a kreslím :D.

Mamička týždňa Oľga Frintová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nemám nejaké špeciálne motto, ktorým sa riadim, ale snažím sa chovať a robiť veci tak, aby som sa za ne a za seba nehanbila teraz, a ani neskôr. Učím to aj svoje deti, takže u nás žiadna voľná výchova neexistuje. Uvidím neskôr, keď vyrastú, či to pomohlo :D. Mám rada vo veciach poriadok, každá vec ma mať svoje miesto, aj keď môj muž si to nemysli :D.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama

V prvom rade by som im dala radu, aby sa nevzdávali, keď sa im nedarí, hlavne na začiatku, keď sa niečo učia. Najdôležitejšie je chcieť a vydržať. Keď začnú tvoriť, nekopírovali tvorbu niekoho iného, ale našli si svoj štýl, rukopis. A naučili sa ohodnotiť svoju ručnú prácu finančne.

 

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)