Orechové a škoricové rožky

blog od mamičky Mišky Dupčákovej

Ahojte mamičky,

Začala sezóna orechov. Dnes pridávam jednoduchý a chutný receptík na škoricové  a orechové rožteky. Ak napríklad čakáte návštevu a neviete, čo rýchlo pripraviť, vyskúšajte overenú klasiku.

INGREDIENCIE CESTO

100 g masla

100 g syra (používam Mascarpone alebo Goldesa z Lidlu)

150 g hladkej múky

Zamiešame a dáme do chladu odpočívať na 1-2 hodiny

25 g mletých orechov

škorica

POSTUP

V miske zmiešame 50 g bieleho cukru s 50 g. hnedého cukru a rozdelíme na polovicu.

Do jednej polovice pridáme 25 g mletých orechov, do druhej polovice pridáme škoricu.

Polovicu cesta na doske vyvaľkáme v orechovej zmesi. Postupne sypeme mleté orechy pod cestíčko, aby sa nelepilo. Vyvaľkáme úplne na tenko. Rozdelíme na trojuholníky, ktoré potom zvinieme.  

To isté spravíme aj s druhou polovicou cesta. Tu však použijeme škoricu.

Pečieme v rúre na 180°C 15-20 minút. Správny čas na vybratie rohlíčkov z rúry je vtedy, keď začnú hnednúť. Zdajú sa síce neupečené a mäkké, ale keď vychladnú spevnejú. Nie sú vhodné na dlhé uskladnenie, ale na zahryznutie pre návštevu, alebo i do školy ako sladká desiata. Určite Vás nesklamú.


Miška Dupčáková, aktívna žena s mnohými snami a záujmami. Mamina dvoch detí, kráľovná čokoládových praliniek, organizátorka eventov a pomocníčka tých, ktorí začínajú s podnikaním. Sladkosti od Mišky vyzerajú a chutia úžasne a dajú sa objednať v jej obchodíku Sweet and choco. Miška odkazuje našim maminkám : "Ak sa chcete naučiť nejaký receptík alebo potrebujete radu, smelo sa ma pýtajte."  

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)