Pavučinky z gaštanov

blog od mamičky Svetlanky

Uplynulý víkend sa u nás konalo najväčšie a najznámejšie regionálne podujatie s názvom „Dni zelá". V rámci tvorivých dielničiek vyrábali deti aj dospelí prekrásne ozdoby z gaštanov. Inšpirujte sa aj Vy a okrem tradičných gaštankov si po jesennej prechádzke ozdobte domov aj nádhernými pavučinkami z gaštanov.

POMÔCKY

gaštany

farebné priadze

špáradlá

šidlo alebo klinec

nožnice

Do gaštana šidlom alebo klincom urobíme rovnomerne 6 dierok. Zapichneme do nich špáradlá a na jedno zo špáradiel priviažeme priadzu. Gaštan otáčame a okolo každého špáradla obtočíme raz priadzu. Gaštan točíme a priadzu obtáčame vždy rovnakým smerom. Takto do kruhu vypletáme pavučinku. Krátky koniec priadze od uzlíka schovávame pri obtáčaní pod priadzu a po 3-4 otočeniach odstrihneme.

Ak chceme pavučinku viacfarebnú, prvú priadzu odstrihneme a na najbližšie špáradlo priviažeme novú. Konce priadzí zviažeme spolu a pokračujeme v obtáčaní. Uzlík a odstrihnuté konce opäť schovávame pod priadzu. Keď máme pavučinku hotovú, koniec priadze odstrihneme dostatočne dlhý na to, aby sme naň pavučinku vedeli zavesiť.

Ukončíme dvoma uzlíkmi okolo špáradla a pavučinku zavesíme.

Prajem Vám veľa radosti pri tvorení a krásnu farebnú jeseň!

Vaša Lana


Autorka článku: Svetlana Podhorcová, obchodík LANA 
Mamička Lana najviac tvorí háčikom a ihlou. Nikdy však neodolá príležitosti vyskúšať si rôzne iné zaujímavé techniky. Pozýva nás do 52-týždňovej tvorivej výzvy. Bude vyrábať užitočné doplnky, drobné darčeky. Každý týždeň bude s nami zdieľať pracovné postupy na ich výrobu. Chce, aby sme sa zabávali  a naučili sa niečo nové. Všetky jej návody sú popísané do najmenších detailov. Sú plné fotografíí a tipov, aby nás nič nezaskočilo a tvorenie nám prinieslo veľa radosti z úspechu. Svetlanka píše: "Tvorte, komentujte, zdieľajte! Podeľte sa so mnou o svoje krásne výtvory, píšte mi, ako sa vám darilo! Teším sa na všetky vaše komentáre pod návodmi, na každú spätnú väzbu." Vaša Lana

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)