Petra Veselovská

O Vás.

Volám sa Petra Veselovská, pochádzam z Liptova.

Po svadbe sme sa s manželom presťahovali do dedinky blízko Žiliny. Bývame v rodinnom dome a máme 3 deti. Marek ( 9 r.), Michal ( 7r.) a Veronika ( 5 r.).

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík sa volá petra-ve.

Venujem sa najmä odevu a šperku pre slávnostné príležitosti i bežné nosenie.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Ku tvorbe ma priviedli rodičia a starí rodičia. Dedko bol stolár, spolu sme stále niečo vyrábali. Brúsili, morili, lakovali. Preto sa venujem aj dreveným šperkom, je to moja srdcová záležitosť.

Mama ma naučila háčkovať a šiť. Ju to predtým naučila babka. Učila som sa šiť na starej Veritaske, zvládla aj moje svadobné šaty, potom doslúžila. Veľmi rada som si vždy kreslila. A keď prišiel čas na výber školy, zvíťazila Škola Úžitkového Výtvarníctva, odbor Módny dizajn.

Získala som tam cenné vedomosti a skúsenosti. Cez figurálne kreslenie, technológiu odievania a konštukciu strihov až po šitie odevu. Po škole som sa venovala kvetom a svadobným výzdobám, počas materskej zase háčkovaniu a šitiu pre deti. Po materskej som si založila živnosť a vhupla do toho naplno.

Učaroval mi ľan, jemná bavlna a chcela by som vyskúšať aj kopec ďalších ako sú merino či ramia... Obdivujem ručné práce, ktoré sa na Slovensku dedia už celé generácie a postupne sa opäť tešia veľkej obľube. Šijem prevažne dámske a detské oblečenie.

 

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži,
významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Veľmi je pre mňa dôležitá spätná väzba od zákazníkov, či mojich fanúšikov. To že sa moja tvorba páči. Že ma žienky oslovujú, aby som im ušila niečo špeciálne. Každý jeden zákazník, ktorí sa ku mne vráti a opakovane si niečo kúpi. To je pre mňa úspech, a mám z toho veľkú radosť. Posúva ma to vpred.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Veľmi by som si priala, aby ma táto práca dokázala uživiť, aby som mohla tvoriť stále. Rada by som mala svoju dieľničku a jednu šikovnú žienku, ktorá by so mnou zdieľala toto nadšenie a pomáhala mi v práci.

 

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti,
aby ste mali čas tvoriť?

Deti sú už väčšie, takže sa snažím šiť kým sú v škole a škôlke. V lete fotím výrobky často poobede, keď sme spolu v záhrade. Rozprávame sa spolu alebo len jedným okom sledujem ako sa šantia. To je pre mňa taký oddych a vychutnávam si to. Administratíve a práci na PC sa venujem väčšinou večer keď zaspia. Úprave fotiek zase v nedeľu, v rámci oddychu keď máme každý niečo svoje. Priznám sa ale, že je to veľmi náročné na čas. Je toľko vecí, ktoré treba spraviť, a popri tom nezanedbať rodinu. Bez pomoci manžela by to nešlo. Ešteže varí výborné bryndzové halušky a ja si môžem v sobotu dokončiť čo potrebujem :).

 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto? Nezamýšľala som sa nad tým... ale podľa mňa je dôležité robiť veci s láskou a trpezlivosťou.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Maminky buďte trpezlivé a pracujte na sebe. A nikdy sa nevzdávajte, všetko má svoj čas. Ja sama som na začiatku, a som zvedavá akým smerom sa moja tvorba bude uberať a veľmi sa na to teším.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)