PREČO ROBÍM TO, ČO ROBÍM

Ahojte mamičky a budúce mamičky,

v mojom prvom článku by som sa Vám rada predstavila a povedala čo to o mne.

Volám sa Dominika Hucíková, som vyštudovaná ekonómka, mama na rodičovskej s prvým synčekom a onedlho ma čaká nástup na druhú materskú . Som zakladateľka projektu www.najmaterska.sk Pomocou tohto projektu pomáham mamičkám a oteckom, ktorí si plánujú založiť rodinu, čakajú dieťa, alebo sú na materskej/rodičovskej dovolenke v téme nastavenia a čerpania tehotenského, materskej či rodičovských príspevkov.

Z vlastných skúseností viem, ako náročný tento proces môže byť. Tiež som strávila veľa hodín hľadaním správnych a relevantných informácií na webe a na úradoch. No veľa krát som dostala nepresné a nedostačujúce informácie. Vtedy som sa rozhodla, že sa do tejto témy zahryznem hlbšie a začnem sa ňou zaoberať. Nechcela som nič nechať na náhodu a byť v neistote, aký bude môj príjem počas materskej. Neskôr som zistila, že sa moje informácie a znalosti v tejto téme hodia aj mojim známym. Veď to poznáte, dostanete sa do určitého veku J a naraz všetci naokolo riešia viac menej to isté. A to, že by určite tieto informácie a rady pomohli aj ostatným som zistila, keď som s malou dušičkou spustila tento projekt a dúfala, že moje znalosti niekomu pomôžu. Na moje prekvapenie sa mi len po niekoľkých dňoch začali ozývať rodičia, ktorí potrebovali nasmerovať, poradiť. Z čoho som mala veľkú radosť.

Som veľká propagátorka oteckov na materskej. Z osobnej skúsenosti viem, ako pozitívne sa  zmenil vzťah otca a dieťaťa aj v našej rodine, keď mal otecko menej pracovných povinností a viac času pre rodinu. Podľa môjho názoru to ešte stále využíva len zlomok oteckov, aj keď sa každým rokom toto číslo zvyšuje, čo ma veľmi teší.

V tejto mojej čerstvej spolupráci s  www.codokazemama.sk Vám budem písať o rôznych témach a o dôležitých informáciách, na čo by mali budúci rodičia myslieť a nezabudnúť riešiť v oblasti materskej a „novej“ tehotenskej dávky. Budem Vám prinášať tipy, ktoré Vám môžu pomôcť získať nárok na tieto dávky, prípadne ich optimalizovať.

Taktiež ponúkam individuálnu telefonickú konzultáciu pre tých, ktorí majú potrebu riešiť svoj prípad detailne, nevedia nájsť odpoveď na svoju situáciu, alebo sa chcú uistiť, poradiť o svojom nastavení.

Som rada, že môžem robiť to, čo ma baví a pomáhať tak ostatným.

Ako to je s plánovaním materskej u Vás? Rozmýšľali ste nad svojou budúcou materskou pri plánovaní bábätka, alebo ste to neriešili? Viete aké základné podmienky pre nárok na tehotenské a materskú musíte mať splnené?

Ak nie, nevadí, toto bude téma ďalšieho článku. 

Dominika

Komentáre

NAJMATERSKA.SK

Ahojte, volám sa Dominika Hucíková, som vyštudovaná ekonómka, mama na materskej a zakladateľka projektu www.najmaterska.sk. Pomocou tohto projektu sa snažím pomáhať mamičkám a oteckom, ktorí si plánujú založiť rodinu, čakajú dieťa alebo sú na materskej/rodičovskej dovolenke. Na základe vlastných skúseností s nastavením čerpania materskej dávky a dlhoročnej práce so sociálnym systémom na Slovensku viem, ako náročný tento postup môže byť, preto radím, ako na to! Pomôžem Vám, ak riešite podobnú tému. Určite sa oplatí plánovať dopredu! Dominika

Všetky články (2)