Priadzou zahalené tajomstvá

Dlhé zimné večery sú opäť tu. Tešíme sa , že si príroda oddýchne a my sa môžeme za oknom škeriť na studené počasie, čo vládne vonku. Aké aktivity sú na toto obdobie vhodné? Čo všetko by sme mohli vymyslieť a tvoriť? 

Niet nad veci, čo vytvoria naše šikovné ruky a pritom sú nielen krásne, ale nás aj zahrejú. Z priadze môžeme robiť šály, čiapky, svetre, alebo aj hračky pre najmenších. Stačí odhodlanie a trochu inšpirácie, k tomu ihlice alebo háčik, kvalitnú priadzu od MIMIB a môžeme ísť na to :)

Zapletení do spomienok

Krásne časy nie až tak dávno minulé, keď každá domácnosť mala doma medzi časopismi  aspoň jeden s návodmi a inšpiráciami na pletenie, či háčkovanie... Mamky, babky, tetky brali do rúk ihlice a háčiky a vypletali krásne diela. Preteky kreativity dostali riadne zabrať a všetci sme sa popýšili tým, čo pre nás naši najbližší vytvorili. Nešlo len o obrusy a dečky, ale aj o svetre, či háčkované aplikácie, ktoré sme hrdo nosili. Áno, vznikli mnohé jedinečné módne kúsky. Vďaka šikovným rukám dnešných domácich remeselníkov či mamičkám, ktoré ručne tvoria krásne kúsky, sa aj dnes slovenské remeslo rozvíja vo svojom modernom štýle.

Pletený vianočný darček

Ručne zručne

Moderné spôsoby výroby pleteného oblečenia prinášajú aj revolučné novinky. K výrobkom z vlny nepotrebujete vždy ihlice a háčiky. Dnes už so špeciálne pripravenými klbkami vĺn viete vytvoriť produkt holými rukami... áno holými rukami a bez použitia ihlíc a háčikov. Stačí zapletať vlnu cez pripravené očká. Priadza Alize puffy je jemná, nadýchaná, ľahučká a krásne pestrofarebná. Môžete sa s ňou pustiť do výroby šálu, čiapky, deky, obliečok na vankúše, čelenky či čohokoľvek, čo si zmyslíte. Návody, čo všetko môžete vytvoriť sú dostupné aj na internetových stránkach, takže hor sa do pletenia 😊

Ručné pletenie

Darčeky vyrobené s láskou

Ani nevieme ako a sú tu Vianoce. Väčšina z nás má v hlave kopu nápadov, čo by blízkych pod stromčekom potešilo. Keď si odmyslíme fakt, že darčeky predsa nosí Ježiško, môžeme blízkym darovať najmä kúsok seba. Nielen niečím materiálnym, čo si pod stromčekom nájdu ale hlavne tým, že príprave darčeka venujeme svoj čas a vznikne niečo jedinečné, originálne a hlavne darované a pripravené zo srdca. Na začiatku by mal byť nápad, odhodlanie a to správne rozhodnutie, čo môžeme pre koho vyrobiť.  Popremýšľajte, čím by ste mohli popliesť hlavu vašim blízkym a či by ich potešila, mäkučká deka, originálna teplá čiapka či šál.

Gombičkové puzzle

Gombičkové puzzle

Hračkárstva sú plné „hotových“ darčekov. Dbáte pri výbere darčeka pre deti na originalitu a na podporu ich kreativity? My sme objavili úžasnééé  a jedinečné gombičkové puzzle.  Počuli ste už o ňom? Toto puzzle úžasne rozvíja ich kreativitu, jemnú motoriku a deti si ho môžu s hrdosťou nosiť na ruksakoch, kam si ho vlastnoručne prišijú.

Nestarnúca logická hračka má miesto v každej detskej poličke. Vhodná tak pre malé deti, ale aj pre tie staršie, veď úrovni pri skladaní puzzle je veľa. Pri najmenších deťoch rozvíja jemnú motoriku, kedy sa dieťa učí uchopiť malé časti a ukladať ich na svoje miesto. A rozvoj zladenia činnosti oko-ruka. Skladaním puzzle sa dieťa učí premýšľať nad vecami ako nad celkom a pochopí že medzi jednotlivými dielikmi existuje súvislosť. A človek by to nepovedal, no pre spojenie všetkých dielikov, je potrebná ozaj veľká dávka koncentrácie. 

Alize Puffy

Premeňte svoj voľný čas na výrobok

Veľa z nás kreatívne tvorí. No sú tu aj také, ktoré s obdivom pozerajú na výrobky, ktoré si netrúfajú samé vytvoriť. Našli sme pre vás úžasne jednoduchý návod, ako nabrať svoje prvé očko .

Háčkovanie je technika, ktorou môžete vyrobiť hand made oblečenie, hračky, doplnky či dekorácie. Dokonca si môžete váš Vianočný stromček zahaliť do háčkovaných ozdôb. Verte, že viac originality tomu stromčeku dať nemôžete.

Prajeme Vám veľa trpezlivosti, veľa kreatívnych nápadov, a veľa šťastných ľudí, ktorých s láskou obdarujete práve takýmto prekvapením.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)