Príbeh o detskom sne a sebavedomí / Knižka sa blíži

Dnes sa s vami podelím s mojim príbehom o detských snoch a ako to súvisí so sebavedomím. Zároveň sa vám chcem poďakovať za vaše názory počas tvorby mojej knihy. Aj vďaka vám sa už knižka Som skvelé dieťa: 7 pilierov detského sebavedomia zhmotňuje a čoskoro príde na svet. 

Späť k príbehu. Za hlbokého socializmu som sa ako trojročná hrala pred panelákom. Bolo leto. Behala som bosá po tráve pod rozstrekovačom vody spolu s ďalšími deťmi. Pišťali sme od radosti a naše mamy občas vykúkali z balkónov, či je všetko v poriadku. V horúčave som dostala chuť na zmrzlinu. Neďaleko bol stánok so zmrzlinou a tak sme sa tam s kamarátom vybrali. Ledva som dočiahla na predajný pult. 

Pozerala som do výšky na zmrzlinára a hovorím mu: Dobrý deň ujo, prosím si zmrzlinu, ale nemám peniažky, dáte mi jahodovú zmrzlinu prosím? Zmrzlinár pozeral na mňa prekvapene a hovorí: "Choď si vypýtať peniaze od mamy." Ja som s detskou nevinnosťou zahlásila: "Moja mama tiež nemá peniažky, ujo dáte mi jahodovú zmrzlinu prosím?" Hľadela som na neho s nezlomnou vierou, že zmrzlinu dostanem. A tak sa nado mnou zľutoval a podával mi kornútok, so slovami, ale nabudúce si už dones peniaze. "Ďakujem ujo, dovidenia!" Oči mi žiarili šťastím a hrdo som si vykračovala späť na ihrisko. Ani sekundu som nepochybovala, že uspejem. Bola som na seba hrdá a odmena bola naozaj sladká. Mojím snom bolo získať zmrzlinu a to sa mi aj podarilo.

Viete o čom práve sníva vaše dieťa? 

Deti vedia čo chcú, rodia sa už sebavedomé a preto asertívne robia všetko preto, aby dosiahli svoj cieľ. Ale časom niektoré o svoje zdravé sebavedomie prichádzajú. Isto by ste svojim deťom dopriali do života to najlepšie. Záleží teda na tom, aké presvedčenia im odovzdávate. Ako nazrieť do detskej duše, či náhodou dieťa neuverilo nejakým negatívnym presvedčeniam, ktoré uberajú z jeho sebavedomia?

Zámerom pripravovanej knihy je asistovať rodičom aby sa lahsie priblížili dieťaťu a zistili po čom túži v 7 oblastiach, ktoré tvoria základné piliere sebavedomia. Rodičia si tak môžu skontrolovať aktuálne vnímanie dieťaťa. Zároveň si môžu uvedomiť akú informáciou dieťaťu odovzdávajú o ňom samom a tiež zistiť, kde by pripadne potrebovalo viac uistenia.  

Nabudúce sa s vami podelím o príbeh z môjho života, ako detská túžba hory prenáša. Dozviete sa aj o pripravovaných bonusoch ku knihe. Práve sa dokončuje obálka knihy, ktorú vám nabudúce rada ukážem. :-) Do skorého počutia.

Michaela

 

Komentáre

Michaela Ray - Knihy pre deti

Všetky články (16)