Príbeh o tom, ako detská túžba hory prenáša / Obálka knihy

Boli pohádaní, stáli na zastávke MHD a každý sa díval inam. Nechápala som prečo je to tak, mala som len tri roky. Ale jedno som vedela úplne presne. Chcela som, aby sa moji rodičia mali radi, aby boli spolu, aby som mala rodinu, kde patrím a kde sa cítim v bezpečí. A tak som ich ako malý špunt začala tlačiť k sebe, natáčať smerom jeden na druhého. Keď už konečne stáli tvárou v tvár, zobrala som ich ruky a spojila ich, aby sa držali. Nakoniec im to prišlo vtipné a napätá atmosféra sa uvolnila. Bola som spokojná, že som si spravila rodinu, aká vyhovovala mojej detskej predstave lásky a bezpečia. Moja túžba a detská viera, že môžem dosiahnuť, čo chcem, rozjasnila v ten deň život celej rodine.

Po akej atmosfére túži vaše dieťa? Aké potreby by sa mu tým naplnili? Vaša rodinná situácia nemusí byť dokonalá, dokonca to nemusí byť ani úplná rodina a napriek tomu je možné podporiť naplnenie emocionálnych potrieb dieťaťa. Pre dieťa je podstatné, že niekam patrí, že ho niekto má rád a že je v bezpečí. Tým sa posilňuje aj jeho sebavedomie.

Aj týmito témami vás vo forme rozprávky prevedie malý zajko v knihe  “Som skvelé dieťa: 7 pilierov detského sebavedomia”. Doplňujúce námety pre rodičov prirodzene otvoria rozhovor s vašim dieťaťom a zistite, kde pripadne potrebuje viac uistenia. 

Ako som vám minule sľúbila, dokončili sme už obálku. Mama je často práve tá, ktorá pozdvihne dieťa svojou láskou a tak sa symbolicky ocitla táto kresba aj na obálke. V knihe vyzdvihujem aj hodnotu rodiny a všetkých jej členov. 

Ku knihe vás čaká BONUS - SÚŤAŽ O TRIČKO so zajkom a ďalšie hodnotné ceny. Kniha bude už od 5. februára v predpredaji. 

Nabudúce sa dozviete príbeh ako to môže vyzerať, keď dieťaťu nenápadne začne ubúdať zo sebavedomia a ako môžete taký neželaný vývoj zavčasu odhaliť.

Do skorého počutia.

Michaela

 

Komentáre

Michaela Ray - Knihy pre deti

Všetky články (16)