Rezy so žĺtkovou polevou

blog od mamičky Mišky Dupčákovej

Pravidelne mi v kuchyni zostanú žĺtky. Občas ich použijem pri varení, občas ich prihodím do iného koláčika. Cez víkend sme mali susedskú brigádu a zažiadalo sa nám niečo dobručké a sladké.

Klasický recept na žĺtkové rezy obsahujú vajcia, kde bielky idú do cesta a žĺtky na polevu. To by mi však v mojej situácii veľmi nepomohlo, keďže som mala zvyšné len žĺtky. Vymyslela som teda svoj vlastný recept.

Na recept som ako mierku použila hrnček. Použite akýkoľvek. Či bude mať objem 150 ml, či 250 ml je na len a len na Vás. Ja používam častejšie menší plech a tak mi stačí 150ml. Dôležité je, aby sa dodržal pomer.  

Ingrediencie korpus:

2 vajcia

3/4 hrnčeka kryštálový cukor

1 hrnček mlieko

½ hrnčeka olej

1hrnček polohrubá múka

1 hrnček mleté orechy

½ prášok do pečiva (PP)

Ingrediencie poleva:

dva žĺtky

80 gr. práškový cukor

Postup

Vyšľaháme bielky, pridáme cukor, žĺtky, olej, múku s PP, mlieko, orechy a sneh.  Pečieme 20 minút na 180°C.

Kým sa nám pečie koláčik, rozmiešame dva žĺtky s 80 gr. práškového cukru. Polevu vylejeme na ešte teplý koláč. Po zhruba polhodinke môžeme nožom naznačiť krájanie. Neskôr môžeme použiť teplý nôž, aby sa poleva nelámala.

Dobrú chuť!


Miška Dupčáková, aktívna žena s mnohými snami a záujmami. Mamina dvoch detí, kráľovná čokoládových praliniek, organizátorka eventov a pomocníčka tých, ktorí začínajú s podnikaním. Sladkosti od Mišky vyzerajú a chutia úžasne a dajú sa objednať v jej obchodíku Sweet and choco. Miška odkazuje našim maminkám : "Ak sa chcete naučiť nejaký receptík alebo potrebujete radu, smelo sa ma pýtajte."  

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)