Rob to, čo miluješ a peniaze sa dostavia

Počuli ste už niekedy túto vetu? Čo si o nej myslíte?

Väčšina z nás, ktorá niečo vyrába, prípadne ponúka služby, začínala na materskej. Je to obdobie, kedy sme zrazu hľadali spôsoby, ako si ukradnúť trochu času pre seba a premýšľali, čo by sme mohli začať robiť, čo by nás bavilo a napĺňalo a mohli tak vypnúť od tých každodenných aktivít s bábätkom :-)

Ja si spomínam, že ísť do obchodu bola predtým pre mňa veľmi otravná záležitosť, no na materskej, keď sa mi podarilo ísť do obchodu SAMA, bolo ako ísť na Kanarské ostrovy. Dodnes si spomínam, s akou radosťou som sa motala medzi regálmi, prezerala každú hlúposť a na pokladni púšťala starších ľudí predo mňa so slovami, že ja mám čas :-)

Začala som navrhovať potlače na detské body pre môjho syna. Veľmi ma to bavilo, aj napriek tomu, že keď som končila školu tak som sa zaprisahala, že grafiku už nechcem ani vidieť. Začala som so svojimi výrobkami tešiť rodinu, priateľov a potom som zistila, že robím niečo, čo prináša nie len mne, ale aj ostatným ľudom radosť. A potom som sa stala milionárka :-) .... Asi trochu neuveriteľné - presne ako veta „keď budeš robiť to, čo miluješ, peniaze prídu". Nestačí robiť len to, čo miluješ! Potrebuješ to vedieť predať. Ale ako to predať? Každá dobre fungujúca firma má svoju marketingovú stratégiu, akým spôsobom predáva svoje výrobky. Odporúčam ti nastaviť si tiež vlastnú stratégiu. Nemusí to byť nič komplikované, ale venuj tomu pozornosť spíš si to kľudne na papier a začni predávať nie samotný PRODUKT ale ÚŽITOK z toho produktu.

Uvediem príklad môjho trička „Áno, mám aj RICI, aj CICI" – je logické, že každá žena, ktorá kúpi môj produkt, tak ho kupuje hlavne z dôvodu, že chce byť v ňom krásna, možno hľadá uznanie od svojich blízkych, že tie kilečká navyše jej naozaj pristanú, alebo keď bude obliekať toto tričko chce sa cítiť dobre, byť zdravo sebavedomá, nechce sa hanbiť a toto všetko je úžitok z produktu, ktorý výrazne zvýši tvoju predajnosť ako len uvedený samotný produkt s cenou - kde sa prevažne ľudia rozhodujú naozaj len podľa ceny.

 

Takže robte to, čo vás baví, ale zároveň to predávajte. Keď sa nebudete vedieť predať, tak vás dlho táto činnosť baviť nebude, lebo len robiť to, čo milujeme nestačí :-) .

Napíšte mi do komentára svoj názor, prípadne aké máte skúsenosti, alebo ako predávate vy, čo sa vám osvedčilo?

Budem sa tešiť Adabada_Tshirts

Foto: Mária Kaštánek


Andrea Valachová je mamička na materskej dovolenke. Popri synčekovi Matiaskovi sa venuje grafike - navrhuje potlače na tričká. V jej obchodíku AdaBada_Tshirts nájdete veselé a humorné texty na tričkách, ktoré potešia vás i vašich blízkych.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)