Rodinný kalendár kRok. Kalendár, ktorý buduje návyky šťastných rodín

Ako môže kalendár dopomôcť šťastnejšej rodine a lepším vzťahom? Ako nič! No, teraz vážne. Neobyčajný kalendár, ktorý má navyše veľký potenciál stať sa rodinnou kronikou. kRok za krokom sa naučíte, ako si vo svojej rodine lepšie porozumieť. Byť odolnejší voči stresu a pritom všetkom sa ešte aj dobre zabaviť.

Darček pre celú rodinu

Návyk sa vytvára v čase

„Každý návyk potrebuje svoj čas, aby sa vytvoril. Spojili sme preto budovanie rodinných návykov s plánovacím kalendárom, ktorý je prirodzeným meračom času. Rodiny, ktoré ho budú aktívne vypĺňať a používať, si zábavnou a pritom veľmi jednoduchou formou vytvoria návyky šťastných rodín,“ sľubuje autorka kalendára, psychologička Denisa Zlevská.

Nové zručnosti

Nie sú to len pekné frázy a nesplniteľné ciele. Práve naopak. Tvorcovia tohto kalendára vás naučia novým užitočným zručnostiam - kRok za kRokom. Naučíte sa vzájomne si hovoriť slová ocenenia a uznania, budete často počúvať o dobrých stránkach členov vašej rodiny. Posilníte svoju psychickú odolnosť cez sústredenie sa na to, čo ste v rodine zvládli a čo sa vám podarilo.

Smajlíci zmerajú denne vaše pocity a pomôžu vám dozvedieť sa, ako prežíval každý člen rodiny uplynulý deň. Zistíte, ako sa dá nielen hovoriť o svojich emóciách, ale aj s nimi efektívne pracovať. V konečnom dôsledku na tom získate vy a ocení to aj vaše okolie. Budete spokojnejší a viac v pohode.

A to nie sú jediné zručnosti šťastných rodín, ku ktorým pričuchnete. Ak budete mať odvahu ísť do toho, vďaka tomuto netradičnému kalendáru si vybudujete rituál spoločného rozhovoru, ktorý vás upevní ako rodinu. Budete spoločne pravidelne plánovať a plniť si svoje sny. Plánovanie vám uľahčia krásne tematické nálepky, ktoré sú súčasťou kalendára.

Praktické rady

Buďme však realisti kalendár nie je zázračnou pilulou či instantným návodom. Chce hlavne inšpirovať a podať pomocnú ruku. Odmenou za odvahu vykročiť zo svojej zóny komfortu vám budú nové návyky šťastných rodín. Aké napríklad? Šťastné rodiny sa vedia podporiť a spoločne oslávia úspech. Radi sa učia nové veci či pestujú vďačnosť. Ste zvedaví na tie ďalšie? Zalistujte si v novom kalendári na vztahovo.sk

Darček pre deti

Rodinný kalendár plný aktivít

Ak čakáte, že vaša aktivita skončí kúpou a povesením kalendára na stenu, ste na omyle. Tu sa to celé len začne. „Nachádza sa v ňom veľa zaujímavých aktivít pre celé rodiny. Vhodný je dokonca pre deti už od piatich rokov. Rodiny majú pred sebou každý mesiac jednu zaujímavú akčnú výzvu, ktorá ich pozýva k spoločnej činnosti,“ prezrádza Zlevská. V kalendári nájdete množstvo tipov ako posilniť životnú spokojnosť v rodinách.

Vedeli ste, že šťastné rodiny sa vedia spoločne hrať a zabávať, ale aj relaxovať a oddychovať? Tvorcovia kalendára mysleli aj na tieto návyky. Na každý mesiac  pripravili kartičku so zábavnou hrou pre posilnenie tímovosti v rodine. Zaujímavosťou kalendára sú relaxačné kartičky, pomocou ktorých sa naučíte lepšie zvládať stres a spoločne si oddýchnete.

Povzbudia aj rodičov

Nezabúda sa ani na rodičov. Tí si nájdu v rodičovskom okienku slová povzbudenia od odborníkov na rodinné šťastie. Témy, ktoré sa kalendárom otvoria, budú prehĺbené v podcastoch so zaujímavými hosťami. Veď presvedčte sa samy.  

Darček pre mamy

Anti-COVID pravidlá

Kalendár ponúka ešte jednu špecialitu. Určená je hlavne pre rodičov. Tešiť sa môžu na plagát s 19timi Anti-COVID rodinnými pravidlami, ktoré pomôžu praktickými radami prekonať tento náročný čas.

Tri darčeky

Súčasťou kalendára, ktorý buduje návyky šťastných rodín, je aj mobilná aplikácia pre rodičov. Tí v nej nájdu povzbudenia, ďalšie hry a relaxácie či pozitívne rozprávky. Inšpirovať sa môžu na zaujímavom blogu na rodinné témy. „A ako bonus sme ku kalendáru pribalili aj tri darčeky pre celú rodinu,“ prezradila z prípravnej kuchyne Denisa Zlevská.

Darček pre starých rodičov

Kalendár chce priniesť štruktúru do chaosu

Neisté časy okolo pandémie koronavírusu nás mnohých zahnali do kúta. Obdobie neistoty striedali úzkosť a obavy. Rodinný kalendár kRok chce byť svetlom na konci tunela a podať možno pomocnú ruku rodinám. „Bolo evidentné, že rodiny hlavne na začiatku pandémie nedostávali žiadnu podporu a pomoc. Skôr sa na nich valili zmätočné pokyny zo škôl i nové povinnosti od ich zamestnávateľov. Ocitli sa akoby v šedej zóne nikoho. Vnímali sme, že v našej spoločnosti je neuveriteľné množstvo negatívnych informácií. A práve to bol jeden z motivujúcich faktorov k tomu, aby sme čímsi praktickým priniesli rodinám štruktúru do chaosu, ktorý momentálne žijeme. Snažili sme sa upriamiť pohľad na to čo máme a nie na to, čo nám ešte chýba, aby sme dokázali čo najkvalitnejšie žiť prítomnosť, keďže budúcnosť je stále akási neistá,“ uzatvára autorka kalendára, ktorý buduje návyky šťastných rodín, Denisa Zlevská. 

Prvá výzva

...a čo môžete urobiť už teraz? Najlepšie neodkladať na zajtra 😊 Prijmite svoju prvú výzvu. Má dva kroky.

Prvý krok.

Kliknite tu. Jednoduché, že?

Nuž a ostáva už len posledný krok.

Objednajte si svoj nový plánovací kalendár pre svoju rodinu.

Hotovo?

Teraz už iba očakávajte dobrodružstvo, zábavu a veľa krásneho času spolu s vašimi najdrahšími. Prečo? Lebo na vzťahoch záleží.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)