Simona Štefaňáková

Mamička týždňa Simona Štefaňáková

Predstavíte sa nám?

Som Simona Štefaňáková zo Starej Ľubovne a po 3-ročnom bakalárskom štúdiu v Amerike - Idahu (Family Studies and Child Development – Rodinné štúdia a Vývoj/Rozvoj dieťaťa) momentálne žijem s manželom Juanom a 4-ročným synom Dannym v Dubline už vyše 6 rokov.

Mamička týždňa Simona Štefaňáková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Názov obchodíka na www.codokazemama.sk je Simona’s Library (v preklade Simonkina Knižnica), v ktorom ponúkam bilinguálne elektronické knihy (E-knihy) pre najmenších.

Mamička týždňa Simona Štefaňáková

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Inšpiroval ma môj syn Danny a manžel, ktorý mu rozprával príbehy na dobrú noc o raketke a vesmíre. Mne sa nové príbehy veľmi nechcelo vymýšľať, jednoducho som si myslela, že mi chýba fantázia, kým som nezistila, že pri rýmovaní ma začali napadať nové príbehy a bol to niekedy jediný spôsob, ako uspať Dannyho. Písaniu básní a kresleniu som sa však venovala už odmalička. Inšpirovalo ma i štúdium v Amerike, kde som musela popri štúdiu a práci veľa písať, čítať a tvoriť. Potom mi moja najmladšia sestra Sofia navrhla, že by som mohla skúsiť vydať nejakú detskú knižku, a keďže ilustrátori boli drahí, naučila som sa ich aj sama ilustrovať.

Mamička týždňa Simona Štefaňáková

Mamička týždňa Simona Štefaňáková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Asi to, že sa mi počas minulého roka podarilo napísať, ilustrovať a vydať tridsať detských kníh na Amazone v troch jazykoch (angličtine, slovenčine a češtine). Veľmi sa tiež teším z toho, že tento rok Danny predniesol báseň o raketke z knihy „Raketkin prvý let do vesmíru" v škôlke. Naučil sa ju celú naspamäť.

Mamička týždňa Simona Štefaňáková

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Aby sa moje knihy predávali v kníhkupectvách po celom svete, boli dostupné i v knižniciach a podporovali tak rodičov a deti v náuke oboch jazykov a učili deti láske ku knihám.

Mamička týždňa Simona Štefaňáková

Pre moju neter Claire a synovca Jamieho som napísala “Candy World” (Kráľovstvo Sladkostí), keďže majú radi sladkosti ako väčšina detí.

Mamička týždňa Simona Štefaňáková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času popri synčekovi a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Námety na príbehy som našla na prechádzkach s Dannym. Niekedy som sa snažila tvoriť, keď sa Danny hral s ďalšími členmi rodiny (mamkou alebo mojimi súrodencami) alebo, keď poobede spal. Teraz sa snažím tvoriť, keď je v škôlke a niekedy tvoríme spolu. Tiež ho to veľmi baví, najmä ilustrácia. Po vytlačení každej knihy sme ich spolu vyzdvihli na bicykli a urobili sme si z toho pekný výlet.

Mamička týždňa Simona Štefaňáková

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Mojím obľúbeným mottom je zlaté pravidlo: „Nerob druhým to, čo nechceš, aby iní robili tebe.“ (Konfucius)

Mamička týždňa Simona Štefaňáková

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Aby sme sa i naďalej podporovali hlavne v tejto ťažkej dobe, tešili sa z našich detí, tvorby a našli si i čas pre seba. Prajem veľa tvorivých nápadov, úspechov a radosť z maličkostí a ďakujem tímu „Čo dokáže mama” za túto tvorivú skupinu.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)