Smrkáte? Vyrobte si puzdro na vreckovky

Keď má naša babka alebo starká sviatok, na otázku čo by si priali majú vždy rovnakú odpoveď: Nerobte si so mnou starosti, ja už nič nepotrebujem. Tak vymýšľame sami, čím ich potešiť – dobrou knihou, fotografiami vnúčeniec, niečím šikovným do domácnosti. Dnes mám pre vás tip na milú vecičku, ktorú ušijete v priebehu pár minút a poslúži napríklad práve ako darček pre babičku.

Na obal na papierové vreckovky budete potrebovať iba 2 kúsky látky vo veľkosti 20 x 14 cm a 16,5 x 14 cm, šijací stroj a pomôcky na šitie.

Látky si predperieme, vyžehlíme a vystrihneme. Väčší obdĺžnik - 20x14 cm je vnútorná látka, ktorú na hotovom obale vidieť ako lem okolo otvoru na vreckovky. Menší obdĺžnik – 16,5 x 14 cm je vonkajšia látka. Položíme ich lícom na seba a našpendlíme tak, aby obe kratšie strany látok boli zarovno. Väčší obdĺžnik nám teda v strede prečnieva nad menším. Takto látky po oboch kratších stranách zošijeme. Obrátime lícom von, vyrovnáme tak, aby menší obdĺžnik bol presne v strede väčšieho a prežehlíme. Teraz už vidíme, ako väčší obdĺžnik látky vytvoril lem okolo menšieho.

                    

 

Zohneme na polovicu – lemy na seba a prejdeme prstom sklad, aby sme videli stred. Opäť rozprestrieme a strany s lemom zložíme do stredu lícom dnu tak, aby sa milimeter prekrývali. Zošpendlíme a po stranách prešijeme. V strede, kde sa okraje prekrývajú prešijeme 2x, aby najviac namáhané miesta pevne držali. Po zošití môžeme ešte strany prešiť cikcakom, aby sa z nich nevyťahovali nitky. Obrátime lícom von a rožky poriadne vytlačíme špicom nožníc. Prežehlíme a obal na vreckovky je hotový. Zostáva len vložiť balíček papierových vreckoviek, ktoré neotvoríme štandardne, ale ich nožnicami prestrihneme pozdĺžne v strede.

                 

Vaša Lana


Kreatívna mamička, ktorá tvorí pod menom LANA, má veľa zaujímavých výtvorov, ktoré si môžete kúpiť aj v jej obchodíku. Nájdete v ňom štýlové háčkované náhrdelníky, ktoré vďaka použitým materiálom a spracovaniu poslúžia aj na zabavenie detí pri dojčení a nosení, jedinečné slintáčiky na nosiče, autorské hračky, zero waste výrobky a mnoho iného. Zároveň LANA pracuje už 8.rok ako certifikovaná poradkyňa pri dojčení. Osobné poradenstvo poskytuje v Stupave, kde organizuje aj kurzy prípravy pre tehotné a stretnutia mamičiek na podpornej skupine a v okolí. Učí tiež rodičov viazať detičky do šatky a používať ergonomické nosiče.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)