Šperk podľa detskej kresby

Mame

Sedemročný Miško nakreslil seba a svoju sestričku. Ich portréty tvoria osmičku, ktorých má mama v dátume narodenia niekoľko. Keďže obe deťúrence sa narodili tretieho, trojky Miškovou rukou na rube prívesku tvoria dokopy symbol nekonečna. Nech sa maminka zo svojho šperku a krásnej rodinky nekonečne teší!

Hrdý tato Martin, ktorý celý šperk vymyslel a objednal: "Dnes nám prišiel šperk. Je mega. Žena je úplne najšťastnejšia, veľmi pekne ďakuje nám aj vám." 

 

Náušnice podľa obľúbených postavičiek

Napísala mi mama päťročného umelca. Syn začal konečne kresliť. Nikdy predtým nechcel a teraz je toho toľko, že by mohol aj knihu ilustrovať.

Tak vznikli náušnice - každá iná, avšak štýl a autorstvo sú neodškriepiteľné. "Nie som spokojná, som nadšená. Šperky sú krásne a malý je pyšný, že nosím jeho obrázky," napísala mi hrdá mama.

Náramok pre babku

Prívesky podľa detskej kresby vznikli v období, keď sme hľadali vhodný darček pre babku k okrúhlinám. Poznáte to:

Aby to nebol lapač prachu, aby to sa jej to páčilo, aby to malo trvalú hodnotu, aby to bolo niečo nezvyčajné a originálne, aby bolo v darčeku zakódované niečo symbolické, aby ju to potešilo.

Babka má 4 vnúčatá. Len jedno z nich v tom čase chodilo už do školy. Takíto drobci vedia nádherne, veku primerane kresliť. A tak vznikol náramok:

- babka má rada mačky a dedo ju volá "Cica",

- babka s dedom radi cestujú, tak im vnučka pribalila usmievavý kufor,

- ani nie dvojročné chlápätko nakreslilo babku samotnú - objavili sme ju v spleti čiar na detskej tabuli,

- nuž a desaťmesačná princezná poskytla odtlačok svojej drobnej nôžky

Písmenká a iniciálky dotvárajú celý rodinný príbeh.

Už vieš, ktorá kresba tvojej ratolesti sa hodí na šperk? Máš dve možnosti:
- objednaj si svoj osobný šperk prostredníctvom správy a špecifikácie,
- príď si ho sám/sama vyrobiť na kurz.

Komentáre

Finimi

Šperk len pre Teba: originál so želaním/odkazom pre nového majiteľa. Finimi ateliér v Dvore umenia v Pezinku: vyrob si šperk - svojimi rukami - so svojim posolstvom - z drahého kovu - aj bez zlatníckeho vzdelania.

Všetky články (1)