Srdiečkové čajové vrecúška

Voňavý darček k blížiacemu sa dňu matiek, k meninám, narodeninám, či inému sviatku. Potrebovať budete čajové filtre – existujú v rôznych veľkostiach, na srdiečkové vrecúška vyberajte väčšie (veľkosť do čajníka). Zoženiete ich v obchodoch s čajmi, alebo napríklad aj v predajniach DM drogérie. Obľúbený čajík osoby, ktorú chcete obdarovať, ihlu, niť alebo tenkú priadzu a nožnice.

Z papiera si vystrihnite šablónu srdca takú veľkú, aby sa vám zmestila na čajový filter. Obkreslite ju naňho ceruzkou. Drobnými hustými stehmi obšite srdiečko z vnútornej strany cca 2mm od línie kresby. Začnite hore kúsok od stredu, teda v mieste, kde bude šnúrka na vytiahnutie vrecúška z horúcej vody. Koniec nite nechajte dostatočne dlhý na začiatku aj na konci a srdiečko neobšite úplne celé. Nechajte približne 2 cm nezošité a srdiečko vystrihnite po línii kresby. Otvorom nasypte lyžičku čaju, môžete si pomôcť ruličkou z papiera. Čaj, najmä ak obsahuje kvalitné veľké lístky alebo kúsky ovocia musí mať dostatok miesta na rozvinutie. Po naplnení srdiečko došite, zauzlite a konce nite odstrihnite na rovnakú dĺžku – dostatočnú na vybratie vrecúška z hrnčeka, približne 15cm. Na konce nite prilepte visačku. Môže to byť milý odkaz, srdiečko, fotka detí, alebo čokoľvek, čo urobí obdarovanému radosť. Voňavé tvorenie!

Komentáre

Lana

Vitajte v mojom obchode! Nájdete v ňom štýlové zero waste výrobky, zamatové odličovacie tampóny, detské osušky, ale aj autorské hračky, háčkované náhrdelníky a originálne slintáčiky na ergonomické nosiče.

Všetky články (7)