Šťastie veľkosti špiny pod nechtom

„Tak, ako môžeš vidieť smútok v očiach nevesty,

v očiach bezdomovca radosť,

úľavu v očiach vdovy,

múdrosť v očiach malého dieťaťa

a v pohľade majstra sveta neistotu -

aj láska má veľa podôb...“ – písala som v jednom z mojich príspevkov v roku 2006. Vtedy som netušila, na začiatku akej cesty sa nachádzam a že moje prianie, aby som bola po boku muža, ktorý ma bude milovať a vážiť si ako ženu, sa čoskoro splní. No nie natrvalo a o pár rokov bude všetko inak..

 

„Pred rokom som bola na tom istom tréningu Andyho Winsona, a pri cvičení, keď sme sa mali smiať na plné ústa, som mala strašný pocit. Už roky mi chýbal očný zub, ktorý sa mi zlomil pri druhom pôrode. Dala som si predsavzatie, že sa to zmení, lebo JA to zmením, lebo si ZASLÚŽIM VIAC!“ – hovorila som do mikrofónu minulý rok pred ľuďmi a hlas sa mi zachvel, keď som pokračovala: „Prešiel rok a ja tu stojím pred vami a hovorím o tom, ako sa mi splnil cieľ, ako to vidíte aj vy – ĽUDIA, JA MÁM NOVÉ ZUBY!“ Bol to neopísateľný pocit, ako sa veci začali meniť, keď som sa rozhodla, že zmenu si nielen priať budem, ale pre to aj niečo spravím. Síce som v momente rozhodnutia nevidela celú cestu a netušila, čo ma čaká, ale nechcela som ďalej čakať. A dianie nabralo obrovskú rýchlosť..

 

Tento rok som stihla ten istý tréning absolvovať aj tretíkrát, tesne pred zavedením vládnych opatrení. Už ako hosť Andyho Winsona - predstavil ma ako novú manažérku jeho skupiny osobnostného rozvoja „99 dňová výzva s Andym Winsonom“, na sociálnej sieti Facebook. Vtedy som ešte netušila, že korona zmení moje plány a počas karantény sa zrodí nielen nová kniha z príspevkov v skupine, ale že dosiahnem aj niečo iné. Byť sama s deťmi prvých sedem týždňov obdobia opatrení, bez pomoci starých rodičov a exmanžela bola príležitosťou na rast. Nielen môj osobnostný, ale aj niečoho iného. Intenzívne aplikovanie do praxe zdanlivých maličkostí priniesli výsledok aj v živote mojich detí. Malý objavil kreatívny talent v novej oblasti a dcéra si prvýkrát v živote čistila špinu spod nechtov po presadení izbovej rastliny. Žeby prvýkrát presádzala rastlinu? Veru nie, pomáha mi s tým pravidelne. Ale ona si prestala obhrýzať nechty, čo robila od malička. Áno, počas karantény, keď sme zo všetkých strán počúvali, aké je to stresujúce, diali sa aj pozitívne zmeny. O tom všetkom, ako sme to zvládli a zvládame, raz lepšie, potom menej, som písala vo svojej novej knihe, ktorá by mohla byť súčasťou knižnice každej matky. Matiek, ktoré hľadajú inšpiráciu, zdroje, ako to dávať fyzicky, aj psychicky.

 

Pri štedrovečernom stole pred rokom sme netušili, čo všetko nás tento rok čaká a je na nás, aký bude ten ďalší. Tento rok ma naučil, že láska má aj iné, mnou doteraz nezistené podoby. Ktoré pre niekoho môžu byť úplne bežné veci – ako deti, zuby či nechty. Dokonca úspechom a veľmi poučná môže byť aj cesta ku špine pod nechtami.

Ak máte pocit, že si zaslúžite viac, ako to, ako žijete teraz, dajte si šancu na zmenu bez veľkej investície. Ak ste sa už rozhodli pre zmenu a v duchu ste požiadali o príležitosť, možno práve knižka, ktorá pomáha k zmene životov čitateľov a čitateliek je odpoveďou na Vaše prosby.

 

S podpisom a venovaním ju nájdete tu:

 https://www.codokazemama.sk/produkt/kniha-na-zivote-je-krasne-aj

Prajem, aby ste po prečítaní v duchu povedali, že je jednou z foriem lásky, o ktorej ste zatiaľ netušili J

 

S láskou k životu

 

Katka Brňáková

Autorka

 

Foto: Piaxabay

Komentáre

TOP1 knihy - Tvoríme matky priateľské k sebe

Tvoríme matky priateľské k sebe. :-)

Všetky články (22)