Stiahnite si ZADARMO pracovné listy a hry pre predškolákov a školákov na rozvoj grafomotoriky

Stiahnite si ZADARMO pracovné listy pre predškolákov na rozvoj grafomotoriky a pracovné listy a hry pre školákov zamerané na objavenie lásky k životnému prostrediu!

Enviroknihy

Enviro knihy

Pracovné listy so zajačikom Čudovačikom napomáhajú pri rozvoji grafomotoriky u detí predškolského veku (5 – 6 rokov). Grafomotorické zručnosti sú jedným z kritérií pri posudzovaní školskej zrelosti dieťaťa v súvislosti s nástupom do 1. ročníka ZŠ. Nácvik grafomotorických úloh či hier prispieva k príprave dieťaťa na písanie, zvyšuje výtvarnú zručnosť a dieťa nadobúda sebadôveru, čo sa neskôr môže prejaviť aj pri úspešnom zvládaní úloh nielen v škole. Trénuje sa spojenie oka, mozgu, ruky – vizuomotorika – súhra zrakového vnímania s pohybom ruky.

EKO Pracovné listy

Pri kreslení či vypĺňaní pracovných listov by dieťa malo sedieť vzpriamene, mať primeranú vzdialenosť očí od podložky, držať písaciu potrebu správnym spôsobom, ako aj vyvíjať primeraný tlak na podložku.

Zajačika Čudovačik

Nácvik grafomotorických prvkov ako horný a dolný oblúk, vlnovka, lomená línia, ležatá a stojatá osmička precvičuje pohyby dlane a prstov. Nácvik grafomotorických prvkov ako vertikálne a horizontálne línie, krivky, slučky precvičuje pohyb zápästia. Dieťa motivujeme povzbudzovaním a pozitívnym hodnotením.

 

Prajem veľa zábavy!

Lucia Benková

autorka kníh Úsmev na dobrú nocPaleta života zajačika Čudovačika

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kúpou oboch publikácií teraz získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

Úsmev na dobrú noc, Paleta života zajačika Čudovačika

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)