Super tip: Ako na (nielen) vianočné poukážky!
Každý rok vyrábam niekoľko darčekových poukážok. Či už sú to poukážky na zážitkové darčeky alebo darčeky, ktoré chcem darovať osobnejšie ako na univerzálnych poukážkach zo zľavových serverov alebo poukážky na darčeky, ktoré nestili doraziť na Vianoce (rekord zatiaľ drží sedací vak, ktorý nakoniec prišiel až vo februári, keď som už ani nedúfala, že ho niekedy uvidíme:-)
 
Tento rok som sa rozhodla vyrobiť aj originálne darčekové poukážky do môjho obchodíka s kúzelnými sukničkami a šálmi. Sama to poznám. Pri hľadaní posledných darčekov často narazím na niečo super, ale už je neskoro, aby som to stihla objednať. Túto situáciu vyrieši práve darčeková poukážka! Posielam ju elektronicky, takže, ak je k dispozícii tlačiareň, môže to byť naozaj darček na poslednú chvíľu. Výhodou je naviac aj to, že obdarovaná si potom v kľude sama vyberie vzor/veľkosť aká sa jej páči. Na poukážku som pridala aj QR kód s videom o fungovaní kúzelnej látky, obdarovaná sa tak môže pozrieť, čo to vlastne dostala hneď pod vianočným stromček!
 
 
 
Na záver pár mojich tipov. Poukážku môžete vyrobiť úplne jednoducho vo Worde či PowerPointe stačí pekný obrázok, vtipný text:-). Ja posledné roky využívam grafický program Canva.com. Je zdarma a funguje online (netreba nič sťahovať a inštalovať), stačí sa zaregistrovať. Nájdete tam už veľa predpripravených vianočných motívov (ale aj narodeninových, svadobných, atď.), takže najviac času Vám zaberie vymyslieť ten správny text).
 
Pokiaľ sa rozhodnote vyrobiť poukážku do svojho obchodíka, určite nezabudnite:
 
1. uviesť, na čo presne je určená
Či na konkrétny tovar (napr. u mňa je to kúzelná suknička / kúzelný šál) alebo na nákup akéhokoľvek tovaru z Vášho obchodíka v stanovenej hodnote.

2. uviesť, kde je možné ju uplatniť

Ideálne je uviesť presnú adresu Vašeho obchodíku, aby obdarovaný nemusel zložito hľadať (pre v§čšie pohodlie kľudne napríklad aj vo forme QR kódu).
3. uviesť prípadne obmedzenia na uplatnenie
Pokiaľ chcete darčekovú poukážku obmedziť (napr. doba platnosti, len do určitej veľkosti, len pre určitý materiál...atď), je lepšie to na poukážku jasne uviesť. Predsalen poukážka je darček, tak má priniesť obdarovanému radosť a nie zbytočné sklamanie pri objednávke, keď zistí, že poukážka sa nevzťahuje na to a na tamto.
4. formát poukážky
Myslite na to, že zákazník si poukážku bude tlačiť sám. Pripravte teda poukážku najlepšie v štandartnej veľkosti (napr. A4 a A5) a formáte (napr. PDF). Aby zákazník súbor naozaj len otvoril a rovno vytlačil (bez zložitého upravovania).
5. niečo originálne:-)
Poukážka je darček, takže by mala obdarovaného zaujať, aj keď tovar/služba, na ktorú je poukážka určená, tam fyzicky nie je. Či už je to vtipný text, zaujímavý obrázok, využitie QR kódov, možností je veľa. Ja som vo svojich poukážkach zvolila básničku v kombinácii s QR kódom, ktorý odkazuje na video o fungovaní kúzelnej látky. Zamerajte sa na to, v čom je Vaša tvorba iná a navnaďte obdarovaného na jeho darček:-)
6. evidujte si vydané poukážky
Najlepšie je na každú poukážku pridať jedinečný kód (napr. kombináciu písmen/čísel) a pripraviť si zoznam takto vystavených poukážok aj s krátkym popisom. Z neho budete potom už len vyškrtávať tie uplatnené:-) Budete tak mať presný prehľad. Doporučujem tiež uložiť si vystavené poukážky v znení, ktoré ste zákazníkovi poslali (keď ich za pol roka niekto uplatní, aby ste si mohli pozrieť detaily).
 
 
 
Tak čo, skúsite tento rok poukážky aj Vy? Pokiaľ by ste si s nimi nevedeli rady, napíšte mi, ak budem vedieť, rada pomôžem.
 
Ivana
(Giwi - kúzelné oblečenie)
 

Ivana Gerliczy: Všetko to začalo nákazlivým detským nadšením mojej dcéry z novej sukne. Tú sukňu som jej ušila z prvej kúzelnej látky, ktorú som kúpila v obchode len zo zvedavosti čo je to vlastne zač. Neúnavne behala na terasu a späť a tešila sa z meniacich farieb. A ja s ňou:-) Tak vznikol nápad na kolekciu kúzelných sukní pre malé víly. Obchodík sa volá Giwi.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)