Terezka Tóthová

Naučila som sa, že nie je vždy dobré snívať vo veľkom, ale postupne malými krôčikmi, s rešpektom k daným situáciám, k svojim kapacitám a mojej rodine môžem napĺňať menšie sny. 

 

O Vás. 

Moje meno je Terézia a spolu s mojím manželom a trojročnou dcérkou Klárkou žijem v Bratislave.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Tvorím pod značkou Beauty Mutti, ktorá ponúka módu na dojčenie. Veľkú časť ponuky tvorí pestrá škála šiat na dojčenie, či už ide o šaty na bežné nosenie alebo na slávnostné udalosti. Veľmi populárne a obľúbené sú taktiež rovnaké sety pre mamu a dieťa a rovnaké oblečenie pre celú rodinu.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Myšlienka Beauty Mutti sa zrodila v mojej hlave počas prebdených nocí, keď som dojčila moju dcérku, najmä v prvých mesiacoch pred tromi rokmi. Bolo leto a ja som mala plnú skriňu pekných šiat, no žiadne z nich som si obliecť nemohla. Obliecť si šaty v čase, keď dojčíte je celkom nepraktické. Mamičky, ktoré dojčia, dobre vedia, že keď sa objaví hlad, nie je čas na hľadanie vhodného a diskrétneho miesta, kde by sa šaty dali pre túto potrebu sprístupniť. S alternatívou šiat s vyťahanými výstrihmi som sa nikdy nestotožnila, a šaty na gombičky tiež akosi neboli pre mňa ideál. Oklieštená ponuka v obchodoch vzhľadom k mojej novej nekonfekčnej veľkosti tiež nepripadala veľmi do úvahy. Chcela som si obliecť niečo pekné a praktické, a tak sa to začalo...

Tvorím a vymýšľam to, čo sa mi páči a s čím sa stotožňujem. Do každého modelu Beauty Mutti sa snažím zamiešať vôňu ženskosti, príchuť jedinečnosti a silu praktična. Veď aj samotný názov hovorí o tom, že každá Mutti, chce byť predsa aj beauty, či už sa chystá na rodinnú oslavu, svadbu, krst, letnú dovolenku alebo len na obyčajnú prechádzku na zmrzlinu.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby?

Bude to znieť možno trochu pateticky, ale ja za úspech považujem každú jednu pozitívnu správu, hodnotenie, či mail s fotografiami, v ktorom mi spokojné mamičky poďakujú za šaty, ktoré im perfektne sadli alebo že boli na oslavách a svadbách spolu so svojimi deťmi za hviezdy v rovnakom oblečení. Teším sa každej novej výzve, ako napr. momentálne pracujem na výnimočnej objednávke svadobných šiat na dojčenie.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Naučila som sa, že nie je vždy dobré snívať vo veľkom, ale postupne malými krôčikmi, s rešpektom k daným situáciám, k svojim kapacitám a mojej rodine môžem napĺňať menšie sny. Oveľa viac dôležitejšie je pre mňa vedieť a cítiť, že to čo robím, do čoho vkladám svoje JA, do čoho investujem čas a peniaze, ma naozaj napĺňa, baví a rozvíja. Najkrajšou spätnou väzbou je, keď sa to ľuďom páči a vedia to doceniť.

Môžem však prezradiť, že momentálne mám túžbu a víziu umiestniť našu módu do nejakej vhodnej kamennej predajne, kde by mohli mamičky prísť a vyskúšať si naše šaty.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Za značkou Beauty Mutti stojí okrem mňa ešte niekoľko ľudí, bez ktorých by to jednoducho nešlo. Najmä môj manžel, moja mamina, krajčírka atď... Keď nás všetkých zosynchronizujem, tak to ide.

 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Keďže tento portál je najmä o šikovných mamičkách, mám jeden veľmi obľúbený citát smerovaný práve k nim: „Matkine srdce je školou dieťaťa“ (H. Ward Beecher). Som presvedčená o tom, že naša autenticita v tom, čo cítime a ako konáme, je viac ako milión našich poučení, príkazov, zákazov a usmernení. Naše srdcia k našim deťom prehovárajú často krát silnejšie ako naše ústa.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Šikovným a tvorivým mamičkám prajem veľa originálnych nápadov, nech sa nesnažia nikoho napodobňovať a idú si svojou vlastnou, hoc i náročnejšou cestičkou. Veľa odvahy, prajnosti a podpory zo strany najbližších! Od malička som sa venovala viacerým ručným prácam a viem, aké je to úžasné vytvoriť si niečo sám, venovať tomu hodiny času a mať pri tom nekonečnú trpezlivosť. No výsledok stojí naozaj za to! Je v ňom kus z VÁS!

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)