Tipy a triky ako vkusne zariadiť detskú izbu

Milé mamičky,         

vedeli ste, že krásne upravenou izbou sa rozvíja fantázia dieťatka? Pastelové farby, rozprávkové vzory alebo vlastný priestor na hranie. Toto všetko podporuje myseľ a motoriku detí.  Ako takú izbičku vytvoriť? Kde načerpať inšpiráciu? Čítajte ďalej.

Máme pre Vás perfektné nápady na bytové dekorácie, ktoré skrášlia detskú izbu a vyčaria úsmev na tvárach najmenších. Nie, nie! Nemusíte kupovať komplet nový nábytok. Stačí pár malých trikov, trochu úsilia a štýlová izba je na svete.

Preskúmali sme niekoľko internetových stránok, až sme narazili na internetový obchodík s názvom Dovido. Prostredníctvom ich ponuky sa dá ľahko vytvoriť z klasickej detskej izbičky ten pravý “rozprávkový” zámok plný fantázie. Nájdete u nich detské tapety, obrazy a paravány. Navyše nás takáto transformácia detského priestoru nezruinuje finančne. Poďme sa teda inšpirovať!

 

Asi ste si všimli, že detské tapety sú opäť veľmi moderným riešením. V tomto internetovom obchodíku majú tapety vytvorenú svoju vlastnú podkategóriu, takže ich nájdete veľmi jednoducho.

Ak Vás odrádza ich aplikácia, nerobte si starosti. Pri každom produkte je návod, ako ich nalepiť. Odvážne mamičky to určite hravo zvládnu aj bez pomoci muža. Tapetami sa dá veľmi rýchlo vytvoriť rozprávková komnata pre malú princezničku. Obľúbené sú detské tapety so zvieratkami alebo s rozprávkovými postavičkami. Bojuje synček s hrôzostrašným drakom, alebo zbožňuje futbal?  Nie je problém mu vybrať vhodnú tapetu. Pri zariaďovaní detskej izby nezabúdajte na pestrofarebnosť. Ak to s farbami nechcete prehnať, prípadne máte farebný zvyšok izbičky, sú zaujímavou voľbou jednofarebné tapety. Klasika pre dievčatká je samozrejme ružová. Populárne sú tapety hviezdičiek, bodiek, kvetiniek a bubliniek.

Myslíte si, že sa dieťa nemôže podieľať na tvorbe svojej izby? Nie je to tak. Kľudne môžete stráviť čas tvorbou kresbičiek, obrázkov, prvých písmen či slov, ktoré si neskôr umiestnite na tapetu imitujúcu rámiky. Takýmto spôsobom si spolu vybudujete spomienky. Navyše to vyzerá fantasticky, nemyslíte?

Ak chcete v detskej izbe ponechať klasické jednofarebné steny, sú detské obrazy tým najlepším riešením. Priestor ozvláštnime a zútulníme hravým obrazom obľúbených zvieratiek, prípadne animovaných postavičiek. Dieťatko sa tak bude prebúdzať v nádhernej izbe s úsmevom na tvári.

Ďalším tipom ako sa dajú originálne vyzdobiť steny sú obrazy maľované podľa čísel. Deti ich zbožňujú a považujú za omaľovánku. Je to perfektný nápad, ako stráviť čas spoločne. Plátno s vytlačeným vzorom a očíslovanými políčkami čaká len na namočenie štetca do pestrých farieb. Farby sú súčasťou sady k obrazu. 

Urobte svojmu dieťaťu radosť a rozvíjajte v ňom umeleckú dušu. Maľovanie podľa čísel má pozitívny vplyv na vývoj detskej motoriky, stimuluje expresivitu, zlepšuje koordináciu rúk a očí, ako aj schopnosť sústrediť sa. Budete mať pekné spoločné spomienky a ratolesti ešte väčšiu radosť, že nimi vytvorené dielo zdobí ich detskú izbu.

Nie všetci si v súčasnej dobe môžeme dovoliť väčšie bývanie. Čo teda spraviť v prípade, keď je v byte viac detičiek? Všetky vieme, že dieťa potrebuje svoj vlastný priestor, aby sa mohlo správne rozvíjať. Nie je však vždy možné poskytnúť každému vlastnú izbu. Tie tiež nie sú ideálnym riešením, ak nechceme súrodencov od seba príliš izolovať.

Prinášame tip, ktorý môže do určitého veku pomôcť riešiť problém so súkromím detí. Na vytvorenie osobného priestoru bude stačiť paraván s detským motívom. Je to bytová dekorácia, ktorá slúži na oddelenie priestoru. S takýmto pomocníkom ľahšie udržíme harmóniu medzi súrodencami. Paraván spôsobí, že izba bude vyzerať usporiadanejšie a modernejšie. Má uplatnenie aj v tom prípade, ak chceme oddeliť časť izby na spanie s časťou na hranie. Tento perfiš kúsok má teda využitie nielen pri viacerých detičkách, ale aj pri jednom dieťatku.

Ak ani paraván nie je pre Vás tým pravým riešením, vytvoriť osobný priestor môžeme prostredníctvom záclon, kobercov a nábytku. To však zaberie viac času a energie.

Veríme, že ste načerpali inšpicie. Teraz už ľahšie vytvoríte rozprávkovú izbu podľa Vašich predstáv a nápadov detičiek. Dúfame, že vytvoríte izbičku, v ktorej sa budú Vaše ratolesti a ich kamaráti cítiť príjemne. Vytvoríte im tak ideálne prostredie pre rozvoj mysle a fantázie. Ak si nebudete dať vedieť rady, na zákazníckej linke spomínaného internetového obchodu Vám ochotne pomôžu. Veľa šťastia!

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)