Tortičky „pre každého iná“

blog od mamičky Mišky Dupčákovej

Pri každom pečení mi radia moje deti. Najviac mudrujú pri ozdobovaní koláčikov. Preto dostali každý vlastnú tortičku a vytvorili si ju po svojom.

Cesto

2 vajíčka

80 g práškový cukor

60 ml olej

40ml voda

115g hladká múka

½ prášok do pečiva (ďalej už len PP)

Postup

Vyšľaháme bielky. Postupne do nich pridáme cukor. Potom pridáme žĺtky, olej, vodu a múku s PP. 

Z tohto množstva som naplnila jednu okrúhlu formu s priemerom 20cmdve mini formičky s priemerom 10-11 cm. Pečieme na 180°C maximálne 20 minút.

Krém

1 mascarpone (250g)

1 téglik šľahačková smotana

1-2PL práškový cukor

rozmrazené jahodové pyré

ovocie

želatína (nemusí byť)

Vyšľaháme mascarpone, smotanu a práškový cukor. Pridáme rozmrazené jahodové pyré. V lete som jahody rozmixovala a pridala k nim cukor a tak zamrazila. Použila som toto sladené jahodové pyré. Mascarpone dostalo úžasnú jahodovú chuť. Upečené cesto vo väčšej forme som natrela týmto lahodným jahodovým krémom. Na záver som to ozdobila ovocím. Ovocie môže byť čerstvé alebo mrazené. Požite ľubovoľné ovocie podľa Vaśej chuti.

Bonus

Ak máte chuť, zalejte to celé ešte želatínou.

A čo s malými korpusmi?

Ovocie, lekvár, šľahačka, tekutá čokoláda. Použite čo komu chutí. Fantázii sa medze nekladú.

TIP

Ak nepoužijeme všetok krém, môžeme ho navrstviť do pohárov s piškótami a s ovocím. Piškóty je dobré poliať kávou, alebo ovocnou šťavou. Nakoniec môžeme poháre ozdobiť tekutou čokoládou.

Dobrú chuť!


Miška Dupčáková, aktívna žena s mnohými snami a záujmami. Mamina dvoch detí, kráľovná čokoládových praliniek, organizátorka eventov a pomocníčka tých, ktorí začínajú s podnikaním. Sladkosti od Mišky vyzerajú a chutia úžasne a dajú sa objednať v jej obchodíku Sweet and choco. Miška odkazuje našim maminkám : "Ak sa chcete naučiť nejaký receptík alebo potrebujete radu, smelo sa ma pýtajte."  

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)