VANDROVKA S DEŤMI – JASKYŇA ČERTOVA PEC

Vandrovka s seťmi

Ďalší skvelý tip na výlet s deťmi vás zavedie do Nitrianskeho kraja, pri obec Radošina. Nachádza sa tam prekrásna prírodná lokalita Čertova pec. Ide o verejnosti voľne prístupnú prírodnú pamiatku – jaskyňu v pohorí Považský Inovec.

S dĺžkou 27 metrov, šírkou 6 metrov a výškou okolo 4,5 metra sa radí k menším jaskyniam, ale zároveň k čarovným miestam, kam sa oplatí zavítať s celou rodinou.

Vandrovka s deťmi

Ideálny výlet pre najmenšie detičky či starých rodičov

K jaskyni sa dostanete po vyznačenom chodníku od motorestu s názvom Čertova pec, ktorý sa nachádza medzi Piešťanmi a Radošinou pozdĺž hlavnej cesty. Pri motoreste sa nachádza bezplatné parkovisko.

Vandrovka s deťmi

Cesta k jaskyni je nenáročná, príjemná. V skutočnosti trvá len pár minút od parkoviska po chodníčku, okolo zverinca a zrazu sa ocitáte v chladivej dutine skaly.

Vandrovka s deťmi
Jaskyňa bola zjavne obývaná. Z miesta pochádzajú početné archeologické, paleontologické a antropologické nálezy, o ktorých sa môžete dočítať viac priamo na mieste vďaka informačným tabuliam.

Vandrovka s deťmi

Výlet predstavuje príjemnú prechádzku a je vhodný pre celú rodinu, či už idete s malými detičkami, alebo so starými rodičmi. Pri motoreste sa nachádza detské ihrisko, zverinec s domácimi zvieratkami, či divou zverinou. Ďalšie krásne miesto, z kadiaľ sa deťom ťažko odchádzalo.

Vandrovka s deťmi

Lucia Benková

autorka kníh pre deti odporúčaných psychológmi na podporu rozvoja EQ u detí  Úsmev na dobrú nocPaleta života zajačika Čudovačika.

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kúpou oboch publikácií teraz získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

Úsmev na dobrú noc, Paleta života zajačika Čudovačika, darček

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)