Vandrovka s deťmi - Návšteva SNM v Martine s najmenšími

Blog od mamky Lucii Benkovej 

Návšteva múzea s deťmi môže byť prekrásnym zážitkom aj pre tých najmenších. Aby sme si návštevu múzea užili všetci členovia rodiny naplno, je vhodné dieťa na návštevu múzea pripraviť. Dieťa dokáže nové informácie ľahšie prijať, ak mu plánovanú návštevu vopred priblížime milým vtipným príbehom, čím u neho vzbudíme záujem.

Nedávno sme navštívili Etnografické múzeum v Martine, kde sme mali možnosť priblížiť deťom kultúru a spôsob života ľudu na Slovensku v minulosti až po súčasnosť. Tematicky bola expozícia rozdelená na viacero časti, ktoré podávali ucelený obraz o živote našich predkov. Oboznámili sme sa s tradíciami, zvykmi, umeleckým prejavom, ľudovou výtvarnou kultúrou na Slovensku prostredníctvom národopisných expozícií: Človek a materiál, Človek a odev, Človek a pôda.

Múzeum ponúka Kalendárium 2020 s pripravovanými akciami. Dňa 16. februára sa v SNM koná akcia Už sa fašiang kráti.

Múzeum je otvorené denne okrem pondelka nasledovne:

november – apríl:       10.00 – 14.30 h.

máj – august:               9.00 – 18.00 h.

september – október:  9.00 – 17.00 h.

Posledný vstup do múzea je 30 minút pred koncom otváracích hodín.

Vstup do SNM v Martine je počas každej prvej nedele v mesiaci voľný!

V SNM v Martine sa práve koná výstava Martin Benka v Turci. Výstavu môžete navštíviť do 30. 8. 2020. Martin Benka významne obohatil slovenskú kultúru a umenie, a zanechal hlboký umelecký a hodnotový odkaz nie len v nás, v dospelých.

Po umeleckom zážitku sme návštevu Martina spojili s prechádzkou v blízkom rozľahlom parku s detským ihriskom.

Ak túžite pomôcť objaviť u detí lásku k výtvarnému umeniu a k prírode, môže vám pomôcť detská kniha Paleta života zajačika Čudovačika. Pomocou interaktívnej zložky u detí prirodzene rozvíja číselnú predstavivosť, orientáciu na ploche, zrakové vnímanie a grafomotoriku. Nácvik grafomotorických úloh prispieva k príprave dieťaťa na písanie a zvyšuje výtvarnú zručnosť. Kúpite TU.

Blízke objekty: Múzeum Andreja Kmeťa, Múzeum Martina Benku, Múzeum slovenskej dediny, Múzeum Kultúry Rómov na Slovensku, Múzeum kultúry Čechov na Slovensku.

Vaša Lucka


Lucia Benková je mamkou dvoch detičiek. Je autorkou rozprávkových knižiek pre deti, ktoré ich zároveň vzdelávajú v rôznych oblastiach, ako napríklad ekológia. Luckine knižky o Zajačikovi Čudovačikovi si môžete objednať v jej obchodíku.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)