VANDROVKA S DEŤMI - STAROHUTSKÝ VODOPÁD

VANDROVKA S DEŤMI - STAROHUTSKÝ VODOPÁD

 

Raj na zemi. Presne tak by som nazvala toto miesto v okolí mesta Nová Baňa.

Na konci osady Stará Huta nájdete jedno z najčarovnejších miest v šírom okolí. Je to miesto kde sa nachádza Starohutský vodopád.

Starohutský vodopád patrí k národným prírodným pamiatkam a k najkrajším a najmohutnejším vodopádom stredoslovenských vulkanitov.

K vodopádu sa dostanete popri drobnom potôčiku lesnou cestičkou. Približne po 5 minútach kráčania sa ocitnete v doline nádhernej prírody, ktorej dominantou je andezitová skalná stena a päťmetrový vodopád. Najbohatší je na jar a v období po výdatných dažďoch. V lete príjemne osvieži.

Starohutský vodopád je súčasťou náučného chodníka Vojšín, ktorý začína v obci Stará Huta a končí v obci Malá Lehota. Predstavuje 12 km túru pohorím Pohronský Inovec, trvajúcu približne 4 hodiny.

Blízke objekty: Topoľčianky, Kostolík Dražovce, Vodný raj Vyhne

Príjemnú Vandrovku s deťmi želá

 

Lucia Benková

autorka kníh Úsmev na dobrú nocPaleta života zajačika Čudovačika

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kúpou oboch publikácií získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

 

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)