Veľkonočný venček na dvere

Dnes som si uvedomila, že do Veľkej noci nám zostáva už len niečo viac ako týždeň. Za bežných okolností by sme už upratovali, zdobili, tvorili, chystali drobné darčeky pre rodinu, kamarátov a šibačov. Zo dňa na deň sa však svet zastavil, zatvoril dvere a všetko je inak. Upratujeme, to áno, je čas aj na reorganizáciu skríň a konečne umyjeme aj okná. No pri každodennom varení, domácom učení a šití rúšok akosi išlo všetko ostatné do úzadia. Ráno som sa prebúdzala v pondelkovej nálade – s energiou a nápadmi do nového týždňa. Plné vedomie ma vzápätí vrátilo do smutnej reality. Prebehla som správy, všetky ešte prečítané predošlý večer, všetky rovnako dusivé. A rozhodla som sa, že je čas na novú realitu. Jarnú, tvorivú, plnú nádeje, že keď sa toto všetko skončí, my budeme bohatší o poznanie samých seba a tvorivejší. Otvorme okná, vyvetrajme nielen v domoch, ale aj v mysli. Sviatky jari tento rok nebudú veľkolepé, nestrávime ich so širokou rodinou. Ale budú rovnako farebné a plné prebúdzajúceho sa života. Pustime ich dnu...

Dnešný návod nepotrebuje nákupy, iba kreativitu. Prehrabte zásoby a urobte si superrýchly venček na dvere. Pohľadajte plastové vajíčka, niekoľko umelých kvetov, lepiacu pištoľ a kus kartónu na základ, napríklad z nepotrebnej krabice.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z kartónu si vystrihnite kruh. Priemer a šírku zvoľte podľa veľkosti vajíčok. Aby základ nepresvital, môže sa namaľovať neutrálnou farbou, alebo omotať stuhou. Ja som zvolila druhú možnosť a k bielym vajíčkam na biele dvere som vsadila na bielu. Prvé nalepte veľké kvety. Okolo nich po celom obvode vajíčka, z ktorých ste odstrihli šnúrky. Nakoniec do medzier prilepte drobné kvietky, lístočky a venček je hotový. Stačí prilepiť stužku a zavesiť ho na dvere.

#sedimdomaatvorim 😉

Komentáre

Lana

Vitajte v mojom obchode! Nájdete v ňom štýlové zero waste výrobky, zamatové odličovacie tampóny, detské osušky, ale aj autorské hračky, háčkované náhrdelníky a originálne slintáčiky na ergonomické nosiče.

Všetky články (7)