Predstavíte sa nám?

Volám sa Viera Múdra a som z Trnavy. Máme 3 deti s veľkými vekovými rozdielmi. Najstarší syn Adam má 22 rokov, dcéra Naďa 15 a najmladší Martinko bude mať 3 rôčky.

Mamička týždňa Viera Múdra
Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Obchodík som si založila len nedávno pod svojim vlastným menom Viera Múdra. Ponúkam v ňom svoju prvotinu - knihu pod názvom KLÍČKOVANIE, Malý sprievodca veľkými premenami, Receptár z klíčkov, ktorú som vydala minulý rok.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Tvoriť som začala pred cca desiatimi rokmi, keď som sa vďaka strave začala uzdravovať z chronického (doživotného a vraj neliečiteľného ochorenia). Najprv som len experimentovala, vymýšľala a varila som jedlá, po ktorých mi bolo viditeľne aj citeľne omnoho lepšie ako po konzumácii klasickej stravy. Tieto svoje "kulinárske" výtvory som zdieľala na sociálnych sieťach a neskôr si založila blog Denník jednej vegošky (na ktorý som zase po čase nemala čas). Po rokoch je aj na blogu vidieť, akým vývojom som vo svojom stravovaní prešla. Celá táto moja životná zmena sa zároveň odohrávala v období po návrate z Indie, kde som sa na vlastné oči presvedčila, zbavila obáv a utvrdila, že stravovať sa dá plnohodnotne aj rastlinne. Indická kuchyňa ma pre neuveriteľné množstvo skvelých jedál neskutočne nadchla. Toto boli moje začiatky. Dovtedy ubehlo 10 rokov. Na poslednej materskej dovolenke som sa pustila do zhmotnenia svojich skúseností a napísala spomínanú knihu o klíčkoch. Obohatila som ju o 60 receptov na skvelé jedlá, ktoré máme v našej rodine veľmi radi.

Mamička týždňa Viera Múdra
Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Za najväčší úspech za posledný rok odkedy kniha vyšla, považujem záujem ľudí o moju knihu a kurz KLÍČKOVANIA, dokonca záujem viacerých známych osobností. Pre tento úspech otváram v septembri ďalší začiatočnícky kurz KLÍČKOVANIA.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Svoj život beriem so všetkým, čo mi prináša. Nebránim sa novým výzvam, no moja rodina a deti sú a budú vždy na 1. mieste. 

V týchto dňoch je mojim najaktuálnejším snom vydanie mojej druhej knihy. Knižočky pre deti "O malinkom semienku, Príbeh dvoch súrodencov z jedného klásku", ktorá práve v týchto dňoch bojuje za svoj zrod ako projekt na Startlabe. Ak by sa nám podarilo vyzbierať peniaze na jej vydanie, na jeseň bude na svete.

Mamička týždňa Viera Múdra
Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Tvorím predovšetkým keď mi najmladšie dieťa spí. Najčastejšie v noci. Uvedomujem si, že je to na úkor môjho voľného času, oddychu a častokrát aj spánku. Len ten kolotoč myšlienok z hlavy musím niekam vypustiť 😊. Tak tvorím a píšem.

Tip na úsporu času veru nemám. Skôr ho sama hľadám...

Mamička týždňa Viera Múdra
Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Mám rada rôzne životné múdrosti, napr.:

Raz si hore a raz dole, po tme vždy vychádza slnko a po zime príde jar. Nič v živote sa nesnažím brať ako samozrejmosť. Každú nepohodu beriem ako skúšku alebo výzvu života, ktorú chcem (a musím) zvládnuť a každú pohodu ako odmenu a zadosťučinenie za dobre odvedenú prácu. Uvedomujem si, že človek si musí mnohé vo svojom živote zaslúžiť.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Milé mamičky, vždy sa postavte za to, v čo veríte. Doprajte si trochu času aj na sebarealizáciu a na činnosti, ktoré vás napĺňajú a dávajú vášmu životu zmysel. Nech je to čokoľvek.

Vierka

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)