Víťazka súťaže Eňa: Snažím sa zachytiť dušu človeka

Víťazkou 5. ročníka súťaže O najkrajší výrobok od mamky 2019 sa stala trojnásobná mamina z Čadce – Elena Varšaviková. Obraz šťastnej ženy v kroji s názvom "Súčasná minulosť" jej priniesol nečakané víťazstvo.

Prezraďte nám niečo o sebe a svojej rodinke. Koľko máte detí?

Volám sa Elena Varšaviková, na moje obrazy sa podpisujem menom “ EŇA“- myslím že ma to vystihuje. Mám tri detičky Julku 13 rokov, Kubka 11 rokov a Timka 7 rokov. S manželom Palim a detičkami bývame v dome a máme zvieratká, ktoré mám strašne rada.

Vaše umelecké dielo zožalo obrovský úspech. Aká bola vaša cesta k maľbe?

Kresliť som začala už ako 13-ročná, no žiaľ som nemala šancu študovať maľbu. Možno práve to mi dávalo silu stále sa zlepšovať a dokázať, že si môžem splniť svoj sen byť umelcom. Maľujem olejovými farbami na plátno. Najradšej zobrazujem portréty a figurálne maľby tak, aby z nich vychádzali pocity a snažím sa zachytiť dušu človeka.

Ako vznikol nápad namaľovať obraz, ktorý spája minulosť so súčasnosťou?

Môj obraz “SÚČASNÁ MINULOSŤ“ som maľovala vlastne pre moju radosť a ľudí, ktorí majú radi folklór a tradície. Maľovanie mi trvalo veľmi dlho - takmer 2 týždne. Asi tak, ako kedysi vyšívali a zdobili kroje, aj ja som si musela dať záležať na každom detaile. Ani som netušila, že to bude až také náročné.

Už ste sa niekedy zapojili do súťaže O najkrajší výrobok od mamky?

Do súťaže som sa zapojila druhýkrát. Prišiel mi mail s pozvánkou zapojiť sa do súťaže, tak som to vyskúšala. Hneď som vedela, že do súťaže pošlem obraz “SÚČASNÁ MINULOSŤ“.

Sledovali ste priebeh súťaže? Prekvapilo vás, že ste postúpili do finále?

Áno sledovala som priebeh súťaže. Dokonca som zdieľala album v rôznych skupinách, aby ľudia podporili mamičky, lebo si myslím, že každá si zaslúži podporu. Prekvapil ma postup, ale nečakala som, že môžem vyhrať.

Ako ste reagovali na výhru?

Najprv som si myslela, že to nie je pravda, až kým som si neprečítala celý mail dvakrát, a potom som to povedala rodinke. Všetci sme sa strašne tešili.

Ktoré z cien majú pre vás najväčšiu hodnotu?

Teším sa na propagáciu a na ceny,  kde sa môžem naučiť niečo o marketingu. Samozrejme potešením sú aj vecné ceny, či už pre mňa, ale aj pre detičky, za čo som veľmi vďačná.

Máte na stránke Čo dokáže mama svoj obchodík?

Áno, nájdete ho pod názvom EŇA ART.

Aké sú vaše plány do budúcna s vašou tvorbou?

Samozrejme sa chcem stále zlepšovať v maľovaní a túžim robiť radosť ľuďom, ktorí si odo mňa kúpia obraz.  A rada by som svoje obrazy vystavovala na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Ďakujem pekne za rozhovor a želám splnenie všetkých tvorivých snov!

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)