Vlasy – koruna krásy?

Maminky možno aj vaša koruna krásy je tiež vo fáze jesene a vlasy padajúúú a padajúúú... Hlavne nezúfajte! Určite to u Vás nebude vyzerať ako v jeseni na chodníku, keď je všetko pokryté opadanými listami. Máme pre Vás niekoľko tipov a rád, ako to zvládnuť.

Strata vlasov na jeseň je v primeranom počte, prirodzená a každá z nás zažila tento problém aj niekoľko mesiacov po narodení dieťatka. Okrem toho, že všetko v živote sa príchodom bábätka zmení nastávajú v organizme zmeny aj pre samotnú maminku.

Čo stojí za zlou kvalitou vlasov po pôrode?

Zotavenie z pôrodu je pre ženu náročný proces, ktorý nejde spraviť lúsknutím prstov. Zbavenie sa nadbytočných kíl, zladenie sa s bábätkom, nastavenie denného režimu, zhoršená kvalita pleti a v neposlednom rade padajúce vlasy sú veci, ktoré majú riešenie.

Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. Padajúce vlasy vás ale dokážu rozladiť a spôsobiť stres a miernu paniku z toho, že o ne prídete. Vlasy nielen, že padajú ale ich kvalita sa v mnohých prípadoch zhorší - sú tenké, lámavé a končeky sú rozštiepené. Príčinou zlej kvality vlasov po pôrode je hormonálna nerovnováha. Tehotenstvo je pre ženu proces obrovskej transformácie, a dotýka sa to každej bunky ženského tela. Hladina hormónov (HCG, estrogén, progesterón, prolaktín a oxytocín) stúpa a vlasy sú naozaj vplyvom tých zmien zdravšie, silnejšie a takmer nevypadávajú. Pôrodom sa hladina hormónov vráti takmer okamžite na predtehotenskú úroveň. Vlasy začnú vypadávať hromadne, akoby chceli „dobehnúť“ celý čas ich nevypadávania.  

Prvá pomoc pre padajúce vlasy

V tomto prípade, je podstatné, aby ste svojim vlasom dopriali správnu výživu vo forme vyváženého jedálneho lístka, kde dodáte telu veľa vitamínov a minerálov. Padajúce vlasy by ste nemali nadmerne zaťažovať. V tomto období regenerácie sa vyhnite zložitým a náročným účesom, agresívnym stylingovým prípravkom, žehleniu, natáčaniu a fénovaniu. K svojim vlasom buďte ohľaduplné a rozmaznávajte ich. Vyhýbajte sa stresovým situáciám, pretože práve stres môže vypadávanie vlasov zintenzívniť.

Výber vhodných produktov

Oslabeným vlasom treba dopriať aj adekvátnu starostlivosť. Vyberať si spomedzi produktov je naozaj ťažké a častokrát to stojí nemálo peňazí. Vyberajte si vlasovú kozmetiku, ktorá obsahuje aktívne látky a tie zvyšujú cirkuláciu krvi. Jednou z takýchto látok je kofeín. Žihľava je pre padajúce vlasy hotovým zázrakom a jej blahodarne účinky poznali už naše staré mamy. 

Pri výbere produktov, ktoré vás majú zbaviť vypadávania sa Vám iste zatočí hlava. V drogérii toho nájdete mnoho. Iste vám nemusíme extra predstavovať rokmi overenú slovenskú značku Dixi, ktorá obsahuje mnohé prírodné výťažky.  A práve obmedzenie vypadávania vlasov a podpora rastu je schovaná v žihľavovom a lopúchovom šampóne. Žihľava sa používa nielen proti vypadávaniu vlasov, ale pôsobí aj proti nadmernému masteniu pokožky a proti lupinám. A to, že v šampónoch Dixi nenájdete žiadne parabény, ani silikóny prispeje k tomu, že vlasy budú pri pravidelnom používaní ľahké, vzdušné a nebudú podliehať zbytočnej záťaži. Výťažky žihľavy vyživia vlas z vnútra a priaznivo ovplyvnia kvalitu vlasov. Starostlivosť o vaše vlasy by však nemala pozostávať iba z použitia vhodného šampónu. Pre lepšie výsledky pridajte k bežnej starostlivosti ešte žihľavový kondicionér a rovnako siahnite aj po žihľavovej maske na vlasy. Kondicionér dodáva vlasu výživu  a podporuje ozdravný proces poškodeného, oslabeného vlasu. Absolútnou bombou nabitou extraktom z lopúcha, žihľavy, vitamínov a kofeínu je vlasové tonikum od značky Dixi. Masírovaním tonika vo vlasovej pokožke sa účinné zložky dostanú až do vlasového folikulu, kde odvedú kus dobrej práce a vlasy posilnia. My sme boli nadšené!

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)