Zuzana Fecurová Rabinská

Predstavíte sa nám?

Moje meno je Zuzana. Žijem v Košiciach, kde sa každé ráno pri kávičke kochám pohľadom na naše krásne jazero. 

Mám dve roztomilé deti, desaťročnú Soničku a sedemročného Jakubka, vďaka ktorým som sa odvážila prinavrátiť k svojej vnútornej kreativite a začala tvoriť.

Začalo to samozrejme tvorbou pre deti, pre detskú izbu, detské maľované oblečenie, hračky, rozprávky, obrázky, obrazy, tapety...

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Môj obchodík v rámci "Čo dokáže mama" má názov Suzanahcreative, čo vlastne trefne popisuje mňa, moje zameranie a záľuby. Momentálne obsahuje limitované edície autorskej potlače pre rôzne textilné riešenia, najmä však pre športové legíny, voľnočasovú módu a art dekor.

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Teším sa, že časom si moje tvorenie "pre radosť z inakosti" našlo cestu aj k dospelým záujemcom. Dnes tvorím pre všetkých, ktorí uprednostňujú limitované edície určené pre fashion, interiér a inú kreatívnu potlač.

Iste ste sa už stretli s oblečením, ktoré vám prirástlo k srdcu a zotrvalo dlhodobo vo vašej súkromnej kolekcii. Možno sa spája s nejakým osobným príbehom či peknou spomienkou. Limitky vyrábané v malých objemoch, pre konkrétneho záujemcu majú snahu zotrvať a byť nositeľnými pre tých, ktorých niečím oslovia, ponúkajú tiež „inakosť v dave“ bežne dostupných kolekcií.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Moje pracovné zameranie sa vždy točilo okolo farieb. 

Popri štúdiu VŠ som si privyrábala ako vizážistka/koloristka, ako sociálny pracovník a fanda artreterapie som poznávala rôzne odtiene životných príbehov a farby osobností ich hlavných hrdinov.

Každé z týchto povolaní bolo pre mňa v tej chvíli moje vysnívané.

A už teraz sa teším, čo mi ešte život prihrá do cesty, pretože vždy ma to naučí niečo nové a prinavráti k sebe.

Nemám veľké sny, ale často imaginujem :).

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Tvorím vždy, keď mám vnútornú pohnútku. Naučila som sa to paradoxne pri deťoch, kde človek nemôže "nebyť kreatívny". Striedalo sa to s potrebou úniku pred stereotypom. Ten vie potrápiť mnoho mamičiek. A hoci tvorba popri deťoch môže pôsobiť náročne a únavne, vie priniesť i veľa stimulov, vie upokojiť a usporiadať myšlienky. 

Človek sa tvorením učí trpezlivosti a venuje si čas iba pre seba. 

Postupne sa z toho stáva "blahodárny návyk" vždy keď deti spia, keď sú von s ockom, keď občas odcestujú k babke... Takto som to robila ja. Napriek tomu, že babičky máme fakt ďaleko a bola som na deti často sama (keďže doba, keď muži pracovali do 14-15 hod je dávno preč, veď to poznáte…).

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Moje krédo bude asi veľmi nečakané :

„Kreativita je najväčším prejavom slobody."

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama

Všetkým maminkám prajem veľa radosti zo života i z drobcov, ktorí veľmi potrebujú, aby bola mama usmiata, pohodová a sama sebou.

Urobte pre to čo sa dá, lebo to je základ, ktorý vie veľa zachrániť i v "neľahkej dobe".

Pohodová mama je základ šťastia pre všetkých naokolo. 

Postarajte sa o seba, tvorte a robte si radosť.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)