Zuzana Gaľová

Predstavíte sa nám?

Tak, volám sa Zuzana Gaľová, pochádzam z malej dedinky Radatice, ktorá sa nachádza pri Prešove. Z Prešova sme sa na dedinu  presťahovali pred 11 rokmi.

Mám dve deti, chlapec Peter, je to už veľký, 14 ročný pubertiak :) a Eliška, malá, 9 ročná nezbednica :).

Mamička týždňa Zuzana Gaľová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

V mojom obchodíku Zupelig nájdete originálnu drevenú hračku - skladačku pre detičky, ktorú sme si načrtli, navrhli, ručne vyrezali, namaľovali, noo, všetko je len naša ručná práca, moja a manželova. Na ktorú sme neskutočne pyšní :).

Ďalej, v obchodíku môžete nájsť rôzne drevené domčúrikové dekorácie - dedinky, lampy, rodinné kalendáre, ktoré tiež vyrábame už 5-6 rokov a každý kúsok je len náš a originálny.

Mamička týždňa Zuzana Gaľová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

K tvorbe som sa dostala, keď som ostala na MD s Eliškou. A mala som potrebu robiť aj niečo pre seba, aby ma to napĺňalo. Najprv som začala vyrábať rôzne tabuľky, vtedy tu ešte nič také moc nebolo, nik nevyrábal. Vyrobila som najprv niečo nám, tak kamoškám, tak ich kamoškám, a tak sa to akosi rozbehlo, že som začala moje dekorácie ponúkať na internete. No po čase, aj keď som mala objednávky, tak ma to prestalo baviť, lebo to bola taká pásová výroba :).

Šli sme na dovolenku, a tam som zbadala v jednom obchodíku nádherné domčúrikové obrazy. Hneď som mužovi povedala, že podobne si vyrobím doma, a tak aj bolo. Opäť som vyrobila nám, tak kamoškám a opäť sa to rozbehlo tak, že to robím už skoro 6 rokov. Každý jeden kúsok je jedinečný a originálny.

Mamička týždňa Zuzana Gaľová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Môj najväčší úspech bol, keď ma oslovili zo Slovenskej a Českej televízie a z rôznych časopisov, aby som predstavila naše výrobky. Pre niekoho je to možno trápne, no ja som sa z každého jedného oslovenia neskutočne tešila a stále aj teším :). A vyrábala som jednu dedinku dreveničku, a na tú som neskutočne hrdá. 

Každý jeden zákazník je pre mňa významný, lebo každý jeden si želá niečo iné, a každý jeden kúsok, ktorý prejde mojimi rukami ma hneď aj svoj príbeh pre tohto zákazníka.

Naše hračky a dekorácie sú už skoro v celej Európe, z čoho sa strašne moc tešíme a ďakujeme.

Mamička týždňa Zuzana Gaľová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší pracovný sen je vlastniť nejaký malý obchodík vo francúzskom štýle, kde by som predávala svoje krásne dekorácie, mali by tam miesto aj naše hračky, kde by sa s nimi detičky mohli aj pohrať a ešte aj kvetinky, ktoré nadovšetko milujem :).

Mamička týždňa Zuzana Gaľová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Momentálne tvorím, vyrábam od rána do večera, až noci, ale je to len obdobie. A potom to už bude časovo lepšie. Aby som stíhala aj domácnosť, aj deti, aj muža :), snažím sa vyrábať, keď sú deti v škole, aby keď prídu domov som sa vedela venovať im. Ráno odprevadím deťúrence do školy, varím a pomedzi som aj v dielni, aby som zbytočne nestrácala čas, tým, že stojím pri sporáku a pozerám ako sa nám varí obed :). Väčšinou si z rána ešte poriadim dom a bežné domáce práce, aby som mala čas na tvorenie a neskôr na rodinu. 

Mamička týždňa Zuzana Gaľová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nemám vyslovene nejaké životné motto, ktorým sa riadim, no život ma naučil, že sme tu veľmi krátko na to, aby sme si ho neužívali a nežili svoje sny. Preto som sa rozhodla pracovať z domu a mať čas na rodinu, kedy chcem ja, a nie kedy mi to určí zamestnávateľ. 

Mamička týždňa Zuzana Gaľová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Určite, aby každá jedna z vás, ktorá má svoje sny, aby si ich plnila. Počúvať svoje srdce, nie rozum, aspoň ja som to tak urobila:) a nikdy to ľutovať nebudem. Naozaj tu sme veľmi krátko, aby si rozmýšľala či niečo urobíš správne. Ak más svoj sen, že ostaneš doma, skúsiš tvoriť, ale máš strach, čo bude. Neboj sa, urob to tak ako ti to srdce vraví, ono vie, čo je správne, a ty si hlavne musíš veriť.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)