Zuzka: Chcem dopriať aj iným ženám radosť z tvorenia

„Kreslila som od malička, v škôlke, v škole, doma, na dvore u starkej . Moje nadšenie pre detail, farby a krásu som využila aj pri navrhovaní stavieb. Kreslila som síce ďalej, ale budovy. Po škole som sa zamestnala ako projektantka a spod mojich rúk vychádzali nakreslené výkresy výstuže  v počítači. 9 rokov som si kreslila už len pre seba do šuflíka v rámci psychohygieny,“ hovorí Zuzka.

Nový život pod srdiečkom znova naštartoval moje kreatívne Ja. Od roku 2014 po narodení dcérky Mišky som rozvinula svoju túžbu kresliť nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Vznikli terapeutické maľovanky, ktoré pomáhajú uvoľniť nahromadené bloky, ukázať smerovanie v živote a prečistiť myseľ od informačného balastu. Verím, že obrázky tvorené s čistým zámerom a energiou nás ovplyvňujú a liečia na podvedomej úrovni. Určite som kreslila s tým, že chcem dopriať aj iným ženám radosť z tvorenia. E-shop mi založil muž a začala som predávať. Najprv som ponúkala svojim kamarátkam. Zo začiatku to išlo ťažko. Všetci brali maľovanky ako relaxačné, ale teraz po 5tich rokoch už spoznávajú moje obrázky. Vedia ako fungujú, mám svojich klientov.

Výber omaľovánok

Tajne som dúfala, že sa dostanem viac medzi ľudí

V tomto období nás situácia ovplyvnila, prešla som z tlačenej formy na elektronické pdf. Tu som sa musela prispôsobiť a veriť, že moje diela nebudú kopírované. Tajne som dúfala, že sa dostanem aj viac medzi ľudí na trhoch či robiť workshopy. Tak som skúsila aj online vyfarbovanie, zatiaľ len zdarma. Predaj maľovaniek či ilustrácie nezostali mojou hlavnou pracovnou náplňou, v tomto roku som pokračovala aj v pôvodnej práci – projekty výstuží, takže práce na pripravovanom komixe sme zatiaľ prerušili, spoločnú knižku s manželom sme tiež ešte poriadne nedokončili.

Anjeli

Moje maľovanky sú prospešné práve v psychicky náročných časoch

Pracovať z domu a popri tom sa starať o rodinu, dieťa, a vyvažovať čo sa dá, bolo náročné. Robila som hlavne v noci, takže áno všetko sa zmenilo. Mnohé projekty sa prosto nerozbehli, asi neprišiel ich čas. Krátkodobé veci išli akoby z mesiaca na mesiac. Zrušili sme kancelárie, sťahovali sme sa. Napriek tomu sa nevzdávam. Viem, že mnohí čelia rôznym problémom, či chorobám. Ale občas aj mňa prepadnú strachy ako to bude ďalej. Veľmi nám pomáhala hudba, tanec, cvičenie s dcérkou a prechádzky. Viac sa nedalo. 😊 Varíme už nejaký čas iba domáce jedlá, a počas prechádzok sme zbierali hlavne bylinky.

Nový svet

A čo si Zuzka pre Vás pripravila?

Do 24.12.2020 viem dodať elektronické maľovanky, s tým že si ich mamky vytlačia doma na hrubší papier. V rámci objednávky dávam vždy malý darček, či sú Vianoce alebo nie 😊. Moja topka je sada maľovaniek Mamy a dcéry 7 obrázkov, Som žena 14 obrázkov alebo sada Ja, moja rodina, rod a vesmír.

Ja a ona

VIAC O ZUZKE:

Volám sa Zuzana Straňanková a maľovanky, ilustrácie a obrazy tvorím pod značkou Art by Zuna.  Tento rok bol a aj je náročný, popri tvorení pracujem aj externe v projektovaní, ale situácia je taká, že zákaziek je pomenej. Ľudia akosi vyčkávajú, keďže  obaja s manželom podnikáme práve v tejto oblasti, tak je to komplikovanejšie. Dokonca máme projekty, kde dodnes neboli vyplatené faktúry. Museli sme zrušiť kancelárie, nevzdávame sa, ideme ďalej.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)