Zuzka Jančoková

Zuzana Jančoková, Čo dokáže mamaO Vás.

Ahojte, volám sa Zuzka Jančoková, bývam v Dunajskej Lužnej a milujem písanie. Mojím prvým knižným dieťaťom je knižka Ako žijú zdravé deti, Príbeh a poznatky rodiny, ktorej deti sú po celý rok zdravé. S manželom máme tri veselé detičky. Staršia dcérka má takmer trinásť rokov, náš prostredný osem a naša najmladšia láska má štyri rôčky. Naše deťúrence sú pre mňa veľkou inšpiráciou. Aj vďaka nim vyšla knižka, pretože v nej opisujem, ako sme sa dopracovali k tomu, že sú všetky naše deti po celý rok zdravé.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

V mojom obchodíku Zdravé deti ponúkam moju knižku Ako žijú zdravé deti v tlačenej podobe, ako aj formou eBooku Ako žijú zdravé deti.

 

Zuzana Jančoková, Čo dokáže mamaAko ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Odmalička ma bavilo písanie. Sama som si vytvárala vlastné rozprávkové príbehy, ktoré som si aj ilustrovala. Písala som najkrajšie v triede a zároveň som vedela krásne kresliť. Vtedy som ešte netušila, že by písanie raz mohlo byť mojím povolaním. K písaniu som sa vrátila vlastne len niekoľko rokov dozadu, kedy som si založila internetový portál o zdraví.  Iba minulý rok mi odrazu prišlo, že musím napísať knihu. Predchádzali tomu roky štúdia informácií o zdravom životnom štýle, rôzne odborné kurzy, konzultácie a otázky mnohých mamičiek, ktoré sa ma pýtali, ako to robím, že sú moje tri deti stále zdravé. Myšlienka s pocitom istoty sprevádzaná obrovským nadšením sa do pár mesiacov zhmotnila a knižka Ako žijú zdravé deti, Príbeh a poznatky rodiny, ktorej deti sú po celý rok zdravé, bola na svete. Titulný obrázok, na ktorom sú nakreslené moje tri deti, som si ilustrovala sama.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá).

Za úspech knižky považujem všetky krásne recenzie od čitateľov, ktoré ma uisťujú v tom, že rady a inšpirácie v knižke pomáhajú mnohým rodičom udržiavať ich deti v zdraví. Každé poďakovanie od milujúceho rodiča je pre mňa veľkým darom a motiváciou v mojej tvorbe. Keby som predsa len mala uviesť jeden najväčší úspech, je ním s najväčšou pravdepodobnosťou recenzia od autorky projektu a Facebookovej stránky Čo jedia zdravé deti, pani Alexandra Patay. Keď zverejnila recenziu na svojej stránke, kde písala, že sa jej knižka veľmi páči, lebo hovorí o peknom spôsobe života a postojoch, ktoré sú jej veľmi blízke a praje jej cestu ku všetkým, čo sú pripravení, cítila som obrovskú radosť a vďaku. Predsa len, je odborníčka v oblasti zdravého stravovania.

 

Zuzka Jančoková, Ako žijú zdravé detiAký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím najväčším pracovným snom je medzinárodné vydavateľstvo knižiek, ktoré sú schopné inšpirovať ľudí k zmene ku krajšiemu, zdravšiemu a radostnejšiemu životu. Hodnotné knižky, ktoré menia osudy ľudí k lepšiemu.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Počas školského roka som zvykla tvoriť v dopoludňajších hodinách, keď boli deti v škole a v škôlke. Teraz, keď sú pre súčasnú celosvetovú situáciu všetky tri doma, je to o dosť náročnejšie. Doobeda sa k tvorbe nemám šancu dostať. Preto využívam poobedný čas, keď sa hrajú na dvore a ja mám aspoň nejakú tú hodinku alebo dve doma ticho. Niekedy sa podarí aj večer, inokedy je to cez víkend. Stala som sa viac prispôsobivou a v rámci možností robím, čo sa dá. Zároveň som v aktuálnej situácii znížila z nárokov na domácnosť a skôr sa snažím nájsť si čas aj na seba, aby som si mohla aspoň na chvíľu oddýchnuť, ísť do prírody a byť tu aj sama pre seba.

 

Ako žijú zdravé deti, Čo dokáže mamaAké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

V živote sa snažím riadiť mottom: „Rob najlepšie, ako v danom momente vieš“. Je to myšlienka Dona Miguela Ruiza, píše o nej aj vo svojej knižke. Keď som unavená, alebo vôbec nemám chuť upratovať, tak to jednoducho odložím a robím veci, na ktoré mám práve chuť. Inokedy sa mi chce detailne poupratovať domácnosť a vtedy to aj ide ľahko a s radosťou. Keď mám chuť písať a ide mi to, tak píšem. Inokedy neviem napísať ani vetu. Preto robím, ako v danom momente najlepšie viem a nevyčítam si, keď to vtedy nejde. Proste to prijímam tak, ako to je a prispôsobujem sa situácii a energii daného časového momentu.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Milé tvorivé maminky z našej Čo dokáže mama rodinky, buďte aj naďalej také tvorivé, majte veľa inšpirácie a radosti z Vašej krásnej tvorby. Radosť a láska, ktorú pri tvorbe cítite, sa premieta do výrobkov, ktoré vyrábate. Každý, kto si takýto s láskou vyrobený klenot kúpi, z neho bude mať obrovskú radosť. Preto by som sa chcela poďakovať celému tímu Čo dokáže mama. Buďme vďačné za vlnu tvorivej energie a šírme spolu lásku ďalej ;).

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)