Predstavíte sa nám?

Moje meno je Ivan a som autorom knihy Dandeliophone - Púpavofón. Mám dve dcéry, ktoré boli mojou hlavnou inšpiráciou k vytvoreniu a napísaniu knihy.

Názov Vášho obchodíka na codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

V mojom obchode na stránke Čo dokáže mama nájdete inšpiratívnu knižku pre deti s názvom Dandeliophone. Kniha je v anglickom jazyku. Rozpráva príbeh o malom mravčekovi, ktorý je na prvý pohľad rovnaký, ako tisíce ďalších v mravenisku. Zároveň jedinečný, tak ako každý jeden z nich. Kniha v deťoch prebúdza kreativitu a schopnosť nevzdávať sa pri prvej prekážke. Posúvať svoje hranice a dosiahnuť i to, čo sa zdá na prvý pohľad nemožné.

Ilustrácie sú doplnené pop up animáciou. 3D obrázky vystupujú do popredia a pri čítaní príbehu môžu deti zažiť úplne iný rozmer. Môžu sa príbehu dotknúť.

Ivan Šuba

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

K vytvoreniu príbehu ma inšpirovali rozprávky, ktoré sme našim deťom čítali. Nie vždy bola chuť vziať opäť tú istú knihu, a čítať po stý krát ten istý príbeh. A tak na rad nastúpila kreativita. Začal som vytvárať vlastné príbehy. A príbeh o malom mravčekovi je jedným z nich.

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdý)

Za najväčší úspech považujem skutočnosť, že je toto dielo na svete. Cesta k vzniku knihy bola kľukatá a celkovo trvalo dva roky, kým uzrela svetlo sveta. A zároveň prepojila celý svet. Kompletné vydanie knihy som riešil vo vlastnej réžii. Ilustrátorkou je Francúzska a pop up dizajn ku knihe vytvorila Američanka.

Príbeh, ten príde rýchlo, avšak rozhodnúť sa prejsť celým procesom a ísť si za svojím snom, až kým v rukách nedržíte vlastné dielo, to je už tá náročnejšia časť.

Ivan Šuba

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojou túžbou je, aby sa kniha dostala k čo najväčšiemu množstvu detí. Aby jej príbeh bol zdrojom nekonečnej dávky kreativity, ktorá hoc je pre deti prirodzenou súčasťou, často ju po ceste k dospelosti strácame viac, ako by sme si sami prijali.

V budúcnosti plánujem vytvoriť knihu vo viacerých jazykových verziách.

Ku knihe je dostupná aj audio verzia knihy nahovorená native speakerom, a tiež preklad do slovenského jazyka, pre všetkých, ktorí by radi svoje deti sprevádzali týmto príbehom, ale nie sú si úplne istí svojimi jazykovými schopnosťami.

Ivan Šuba

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

V malých časových úsekoch sa snažím spraviť čo najviac roboty. Svoje činnosti si vždy plánujem, aby boli realizovateľné popri práci, rodine a ďalších každodenných aktivitách.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Hotové je lepšie ako dokonalé. Niekedy máme pocit, že to, čo tvoríme nie je dosť dokonalé. Nie sme si sami sebou istí a tak všetko neustále odkladáme.

Ivan Šuba

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Nevzdávať sa. Isť za svojím snom, aj keď sa vám zdá, že cieľ je stále v nedohľadne.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)