Aj Tvoj príbeh má svoj príbeh

Alebo ako vznikol nápad vytvoriť pamätnú knihu pre deti

Mať krásnu pamätnú knihu, v ktorej uchovám všetky spomienky svojich detí bolo mojim snom už od prvého tehotenstva, to si asi pamätáte z môjho predošlého článku.  Nesmierne som sa teda tešila, keď Natálka dostala na krstiny pamätnú knihu a ihneď som sa pustila do jej vypĺňania, aby som na nič nezabudla. Krátko na to som však zistila, že kniha mi úplne nesadla, niekde by som potrebovala písať viac textu ako je tam miesta, inde zas stránky zívajú prázdnotou.

Ale hlavne - písať v prvej osobe bolo pre mňa veľmi zvláštne. Knihu predsa píše mama pre svoje dieťa, nie dieťa samé sebe.

Poobzerala som sa po ďalších knihách na našom trhu, ale výsledok bol v podstate rovnaký - a vtedy vznikol nápad - urobiť to po svojom. Začala som písať spomienky z môjho pohľadu pre naše malé slniečko - vtedy ešte do obyčajného zošita. Pekne mesiac po mesiaci, bez predpísaných šablón, výlučne naše spoločné zážitky, milé príhody, čo jej chutí, čo nemá rada, s čím sa najradšej hrá a všetky úžasné pokroky, ktoré robila deň čo deň.

Neskôr pribudli ďalšie zošity na vtipné skomolené slovíčka a perfektné vtipné výroky, ktorými nám vždy vyrazila dych :D

Akosi som však stále nebola spokojná s formou obyčajných linajkových zošitov, ktoré sme kúpili v bežnom papiernictve. Tak vzácne spomienky si predsa zaslúžia aj adekvátne uchovanie -  jednu krásnu ucelenú spomienku, ktorú svojmu dieťaťu odovzdáme pri nejakej výnimočnej situácii akou je svadba alebo narodenie vlastného dieťaťa. (Aspoň tak nejako si to predstavujem ja :) ).

Kniha vznikala niekoľko dlhých večerov až nocí, veľakrát na úkor spánku, ale s o to väčšou láskou pre naše i Vaše detičky. 

Tvoj príbeh začína dňom, keď ste zistili, že čakáte Vaše dieťatko - to je moment, kedy sa začína písať jeho príbeh. Kniha prechádza všetkými dôležitými obdobiami vývoja Vášho drobčeka od tehotenstva, cez narodenie, prvý rok (detailne po mesiacoch), prvé zúbky,  až po prvý školský deň - alebo pokojne aj ďalej. Vďaka doplnkovým stranám si viete knihu rozšíriť ako potrebujete. Nechýba samozrejme ani priestor na odtlačky ručičiek a nožičiek, rodostrom, záznamy o zúbkoch, výletoch, prvých Vianociach.... všetky tie krásne neopakovateľné zážitky.

Nezabudli sme ani na malých rečníkov a ich vtipné slovíčka a výroky, na tieto je v knihe tiež dostatok miesta.

Vďaka úžasným ľuďom v mojom živote a obrovskej podpore môj manžela sa to podarilo a dnes môže pamätná kniha Tvoj príbeh uchovať spomienky aj Vášho drobčeka, čomu sa nesmierne teším :)

Občas sa sen splní za rok, občas za 4, občas na to čakáme celý život, ale dôležité je, neprestať snívať, raz sa TO PODARÍ.

DARČEKY PRE VÁS:

  • Ku každej knihe sme pre Vás vybavili 20% zľavu na tlač fotiek :)
  • Skvelé autorky knihy Zdravé domáce sladkosti do knihy venovali recept na výborných domácich mackov :)

S láskou

Vaša Karin

 

Komentáre

Karin Bodnárová

Ahojte, som Karin, mama 2 úžasných detičiek. Práve oni sú dôvodom môjho rozhodnutia vykročiť vlastnou cestou. Začala splnením veľkého sna- vydať elegantnú, minimalistickú pamätnú knihu pre deti, do ktorej môžete zaznamenať krásny príbeh Vašich detí a dať im tak ten najhodnotnejší darček :) Už počas tohto procesu som na to prišla - mojou cestou je pomáhať ľuďom nájsť ich cestu, spájať ich so správnymi ľuďmi, aby mohli robiť to, čo ich baví a naozaj si užívať každý deň, nie iba niekde prežívať. Rezervujte si konzultáciu a pomôžem aj vám odhaliť váš potenciál :-) Teším sa na vás :-)

Všetky články (2)