Ako sme „postavili“ domček

Ilustrátorku knihy pre malých hrdinov, som hľadala dlho. Chcela som aby obrázky súznili s textom a aj mojou dušou. A to nie je ľahká a rýchla cesta… Tá moja trvala dva roky. Na dobré sa čaká a neprichádza samo a hneď. No keď vystúpite zo svojej komfortnej zóny, a oslovíte s malou dušičkou umelca, o ktorom si nedovolíte ani dúfať,  že odpovie ÁNO, začnú sa diať zázraky. S úsmevom na perách a so slzami šťastia v očiach.

Tvorba Lucy Santay Hudecovej a.k.a Bumpkinova je charakteristická a rozpoznateľná, no zároveň jedinečná a plná tajomna. Veľmi ma oslovila svojimi kreslenkami aj osobnosťou. Stretnutie s ňou, bolo pre mňa pohladením na duši. A to, že sa rozhodla ilustrovať Zázračný domček, hoci vtedy to boli ešte „len“ básničky v pracovnej verzii, bez názvu, ma veľmi zahrialo pri srdci.

Finálne ilustrácie sú tak krásne farebné a citlivo dopĺňajú všetky básničky pre detské srdiečka, že ulahodia oku malého aj veľkého čitateľa. Keď mi ich postupne posielala, od návrhov kreslených ceruzkou, cez videá z tvorenia až po hotové diela, neuveriteľne som sa tešila. Každým týždňom náš domček stále viac a viac nadobúdal reálne kontúry.

Verím, že éterické umenie, ktoré na listy papiera priniesla Lucy, spojené so slovami básní, vnesú do vašich domovov úsmev a premôžu poľahky všetky obavy a strach. Tešíme sa na vaše spätné väzby a veríme, že Vám náš a už aj váš Zázračný domček z Krajiny Neboj sa, prinesie presne to, čo potrebujete.

PS: Zázračný domček je vhodný pre detičky od 1 do 5 rokov pretože ho najprv môžu vnímať cez farebné ilustrácie. Neskôr aj pomocou textu čítaného rodičom a nakoniec si básničky, vďaka veľkému písmu, vedia poľahky už aj sami prečítať.                                                                                                                                                                                        

Komentáre

Krajina Neboj sa

Všetko je raz prvýkrát. A s tým súvisí aj obava a strach z nového a nepoznaného. To čo je pre nás dospelých často už banalitou, je pre naše deti obrovskou výzvou a vykročením do neznáma. Neraz je to pre nich emočne náročné a správna motivácia a vysvetlenie je to, čo im cestu za poznaním veľmi uľahčí. A ja dúfam, že Vám na tejto ceste objavov pomôžu aj moje básničky pre všetky detské ručičky, spolu s nádhernými ilustráciami by Bumpkinova v našej knižke plnej bezpečia. V krajine Neboj sa totiž hrejivé objatie a úsmev vždy premôže strach ❤️

Všetky články (6)